Risotto met vis, zeewier en prei
Een smakelijke zeerisotto met een stuk stevige witte vis, wat prei en zeewier wakamé. Een mooie primo (als u de Italiaanse volgorde aanhoudt).
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Een smakelijke zeerisotto met een stuk stevige witte vis, wat prei en zeewier wakamé. Een mooie primo (als u de Italiaanse volgorde aanhoudt).
Deze schorsenerensalade is een verrassend lekkere salade van schorseneren, aardappel, bieslook en ansjovis (of ansjovispasta). Je zou niet zo snel denken aan de combinatie schorseneren-ansjovis. Maar Smaakvrienden gaf het duwtje.
Heerlijke dressing met sinaasappel, witte wijnazijn en Parmezaanse kaas. Over de bonensalade, bijvoorbeeld.
Vinaigrette van met name grapefruit en witte wijnazijn en sesamolie. Lekker over sla.
In acht stappen en vijf foto's laten we u zien hoe makkelijk het is om een tomaat te ontvellen.
Taart bakken? Dit is een basisrecept voor zoet taartdeeg (korstdeeg) en met een kleine verandering ook zanddeeg. Simpel te maken en je kan het invriezen.
Maart. Dat is de tijd voor daslook. Hier geven we een simpel recept voor een heerlijke pesto.
Riet en Sjako waren hier eten en ik heb dit gemaakt. Het was smaakzaam. Gegeten met gebakken aardappels en rabarbermoes.
Slow cooking: een nacht marineren, twee uur weken, een uur stoven en tien minuten de saus reduceren. Dat proef je.
Bijzonder lekker. Heeft wel wat langer dan een uur in de oven gestaan, maar dat hindert niet.
Als u niet gek op lever bent, maar het moet nu eenmaal bereid worden, dan is dit een goed en smakelijk recept.
Simpel en verrukkelijk: bij coquilles komt het erop neer dat ze niet te gaar mogen zijn. De kern moet net nog iets glazigs hebben.