Zuurkool met dadels en walnoten
Snel en eenvoudig: zuurkool met wat dadels en walnoten. En evt. wat kipfilet of seitan. Ongebruikelijk maar smakelijk. Dankzij het boek Smaakvrienden.
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar niet alleen groenten.
Snel en eenvoudig: zuurkool met wat dadels en walnoten. En evt. wat kipfilet of seitan. Ongebruikelijk maar smakelijk. Dankzij het boek Smaakvrienden.
Schapenhart, zeker die van heideschapen, is uitstekend van smaak en textuur. Raar dat we het vrijwel nooit eten. Een eenvoudig recept met zuurkool.
Product van de evolutie: schorseneerstaafjes geschikt over een taartbodem en ingebed in een mengsel met hazelnoten. Erg lekker.
Heerlijke en eenvoudig te maken wortelsoep met een boeiende geschiedenis. Wortels en aardappel zijn de belangrijkste ingrediënten.
Als ware het oliebollen gefrituurd beslag van pastinaak.Verrassend lekker en zo eenvoudig te maken.
Brave Hendrik is nauw verwant aan spinazie. Alle recepten voor spinazie zijn daarom ook te maken met Brave Hendrik. Klik in de kolom rechts bij spinazie voor meer recepten.
De scheuten en bloemknoppen van Brave Hendrik zijn, kort geblancheerd, een delicatesse op toast.
Maanzaadtaarten zijn Oost-Europees. Deze is uit Silezië, Zuid-Polen. Bijzonder, de volgende dag (gekoeld) nog lekkerder. En met deze hoeveelheden goed voor veel taart-eters.
Procureur van Bonte Bentheimer, volgens een recept van Onno Kleyn. Langzaam gegaard vlees met een saus van amandelen. Oeffff wat lekker.
Een bijzonder lekker aardpeergerecht. Met champignons en tijm en… dunne plakjes citroen. Heerlijk.
Een chocoladetaart met citrus. Of een citrustaart met chocolade. Feit is dat chocolade en citrus goed samen gaan. Dus dit is een heel lekkere, frisse taart.
Een bijzonder fraaie, smakelijke taart van bladerdeeg en soesjes met dikke vla (banketbakkersroom) gevuld. Lijkt meer werk dan het is.