Met munt ingemaakte aubergines
In olie ingemaakte brokken aubergine met pepers en munt. En knfolook. Dat moet wel lekker zijn. Minstens een week wachten. En na ruim twee jaar is het nog steeds heerlijk.
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
In olie ingemaakte brokken aubergine met pepers en munt. En knfolook. Dat moet wel lekker zijn. Minstens een week wachten. En na ruim twee jaar is het nog steeds heerlijk.
Snel seizoensrecept: verse shiitakes, verse spinazie en heerlijke Le Puy-linzen. Met een pepertje wokken.
In olie gegaarde asperges zijn erg lekker. In olie tot 90 graden duurt het een half uur. En helemaal niet vet!
Smakelijke taart met deeg van amandelmeel en een vulling van rabarber onder zoete gelei. Met kardemom.
Varkensschenkel – Eisbein of Haxe, zoals onze oosterburen het noemen – knapperig gebakken uit de oven. Simpel, maar het kost wel kook- en baktijd. Al met al drie uur. Maar dan heb je wat.
Licht pittige hap van verse spinazie met kikkererwten. Een tapa uit Sevilla. Maar ook goed in de Nederlandse keuken.
Smakelijke en makkelijke quiche met venkel, appel en spek. Met verwijzing naar een vegetarische tarte tatin met venkel, appel, honing, noilly prat en geitenkaas.
Een makkelijke, snelle chutney van mango, ciderazijn en wat kruiden.
Blaasilene heet het in het Nederlands. De jonge toppen ervan zijn zeer goed eetbaar. Een oer-Italiaanse risotto met stridolo (sculpit), wat champignons en Parmezaanse kaas.