Maïsstamppotje
Eenvoudig stamppot met verse maïskorrels en aardappels. Een pepertje, een uitje, wat oregano en komijn maken het af.
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Eenvoudig stamppot met verse maïskorrels en aardappels. Een pepertje, een uitje, wat oregano en komijn maken het af.
Een andere deegbodem in deze snelle en smakelijke taart van snijbiet en matses. En ei, dat is ook wezenlijk om "de boel bij mekaar te houden".
Hoe simpel en lekker kan een gerecht met snijbiet en tomaten wel niet zijn? Heel Spaans, maar ook gewoon heel internationaal. Vegetarisch en op wat rijst.
Deze dadelmousse is een eenvoudig maar o zo lekker Spaans dessert van verdikte vla met gepureerde dadels.
Uiterst smakelijke Spaanse stoofpot met schapenvlees, paprika, sperziebonen en aubergine. Eet meer schaap!
In Hongarije mag het nog: zelf destilleren. Wij besluiten daarom met 96 flessen wijn en een SmartStill Mark II naar Györújbarát te gaan. Net over de Oostenrijkse grens.
Citroenen, zout, peper en laurier. Drie weken laten staan. Klaar.
Heerlijke klassiek Italiaanse taart van aardappel, sperziebonen en marjolein (oregano). Natuurlijk met Parmezaanse kaas.
Eenvoudige doch lekkere soep van komkommer met dille. En een aardappel, ui en teentje knoflook.
Leuk voorgerecht met pijnboompitten, basilicum, courgette, feta en basilicum èn gegeleerde gazpacho of tomatensaus.
Heel erg lekker: pasta met sperziebonen. Makkelijk en subtiel: Italiaans, dus. Met wat tomaten, knoflook, basilicum en Parmezaanse kaas.