Mangochutney
Een makkelijke, snelle chutney van mango, ciderazijn en wat kruiden.
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Een makkelijke, snelle chutney van mango, ciderazijn en wat kruiden.
Stridoli in het Italiaans, sculpit in het Engels en blaasilene heet het in het Nederlands. De jonge toppen ervan zijn zeer goed eetbaar. Een oer-Italiaanse risotto met stridolo, wat champignons en Parmezaanse kaas.
Zonder twijfel de allerlekkerste brownies. Een eenvoudig recept met heel goede chocolade.
De "omgekeerde taart" met gekaramelliseerde appels en een top – oh, nee: bodem – van bladerdeeg.
De klassieke witlofsla een tikje anders, met appel en "a touch of" laos.
Volgens mij is dit wat ze in Luxemburg stoffi noemen: dikker dan kwark, kaasachtig. In Nederland ook wel bekend als hangop.
Hollandaisesaus heeft iets van mayonaise. Daarbij klop je eidooiers met olie (en wat mosterd en/of azijn en/of….) Voor deze saus … Lees meer
Twee verschillende bereidingswijzen voor hartige taart deeg. Geschikt voor elk soort vulling.
Quiche met aardpeer, winterwortel en chorizo. En peterselie. Verrekte lekker, al zeggen we het zelf.
Verrekte lekker soepje van tamme kastanjes met wat fond, wijn en port. Te serveren als een cappucino.