Ongelofelijk gemakkelijke cake
Cake met azijn? Gemakkelijk te maken cake van bloem, cacao, azijn, olijfolie, vanille, suiker en water. En het Amerikaanse baking soda, bij ons dubbelkoolzure soda geheten.
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Cake met azijn? Gemakkelijk te maken cake van bloem, cacao, azijn, olijfolie, vanille, suiker en water. En het Amerikaanse baking soda, bij ons dubbelkoolzure soda geheten.
Duxelles zijn gesmoorde, fijngesneden en op smaak gebrachte paddestoelen. Heerlijk in soep of voor sauzen. Of op brood.
Oktober. Perentijd. Een eenvoudige doch o zo lekkere taart met peren. Uit het Slow Food Nagerechtenkookboek.
Gekookte hammen wilde ik maken. Op de keper beschouwd duurt het proces 35 dagen. Het heeft een geur die, voor mij althans, onbekend was: een kaaslucht.
In de oven met rozemarijn geroosterde blokjes pompoen met een pasta en een eenvoudige saus van mosterd en witte wijn.
Geen hoogstandje, maar wel snel en makkelijk te maken puddinkje van chocolade. En bovendien: zeer robbevredigend.
Wat er Algerijns aan deze sperziebonen-rijstsalade is, weet ik niet. Misschien het gebruik van de komijnzaadjes? Maar wel een lekker en eenvoudig te maken gerecht.
Een stevige klassieke Italiaanse maaltijdsoep waarin de vaste ingredienten borlotti-bonen en pasta zijn. En voor de rest wat voorhanden is.
Een op het oog frisse salade van flinterdun gesneden plakken rauwe biet blijkt toch meer weg te hebben van kauwen op plakken leer. Mooie foto's van die Chioggiabieten. Dat dan weer wel.
Ossobuco is in een rijke saus met tomaten, ui, bleekselderij en wortel gestoofde kalfsschenkel. Wij hebben varkensschenkel gebruikt. Het was goddelijk van smaak.
Een taart met courgette en chocolade. Lekker, maar niet dat je iets van de courgette proeft of terugziet. Bijzonder, dat wel. Zeker een spraakmaker na de hoofdmaaltijd.