Tagliatelle met bieten
Er zijn niet zo veel gerechten van pasta met bietjes. Deze tagliatelle met bieten in een romige saus is heerlijk.
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Er zijn niet zo veel gerechten van pasta met bietjes. Deze tagliatelle met bieten in een romige saus is heerlijk.
Pastinaak, spek (pancetta of bacon) en wat kruiden. Een verrassend lekker gerecht. Hoewel we geen fan van Heer Oliver zijn, mag dit er wel zijn.
Een lepel vooraf van reepjes witlof (witloof) en mojama.
Een salade van willekeurige sla met mojama, piquillopepers (of rode paprika), kapperappeltjes (of kappertjes). Uit Moro, dus heel erg Spaans in dit geval.
Niet te grote eenvoudige chocoladetaartjes met een saus van witte "chocolade" en gekonfijte sinaasappelschilletjes erop. Verrassend simpel en lekker.
Spruitjes, schorseneren en aardappel. Oftewel: garniture à la maraîchère. Gaat goed bij groot vlees, maar is ook een lekker groentegerecht voor niet-carnivoren.
Gnochhi met pompoen of butternut squash. Lijkt moeilijker dan het is en levert fluweelzachte, lichte gnochhi.
Een onorthodoxe taart van tamme kastanjes, met hazelnoten en amandel. Omdat hij nogal 'heavy' is, zal een klein puntje met een frisse (halve) peer als dessert niet misstaan.
Vers eekhoorntjesbrood (porcini) of andere vergelijkbare boleten, in een risitto volgens een recept van Carluccio. Met boter en wat peterselie.
Veldsla is heel gezond en een echte wintersla. Met biet en ei of appel.
Zelf zuurkool maken? Het is eigenlijk heel eenvoudig. Het hoeft niet eens met een vat, kan ook in een kunststof ton. Maar ja, als je een pakje zuurkool voor iets meer dan een euro in de winkel koopt, waarom zou je zelf al die moeite doen? Als je het zelf doet, weet je wat erin gaat, je kan je eigen smaak maken en het is uiteindelijk ietsje goedkoper.