Aardbeientaart
Een lekkere voorjaarstaart met aardbeien uit eigen tuin en banketbakkersroom, of crème anglaise met slagroom, zoals u wilt.
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Een lekkere voorjaarstaart met aardbeien uit eigen tuin en banketbakkersroom, of crème anglaise met slagroom, zoals u wilt.
Likeur van zwarte bessen voor degenen die een struik kunnen leeghalen, want er gaat wat blad bij. En 95% alcohol. Misschien moeten we het onze eigen crème de cassis noemen.
Snel en lekker recept met zeevruchten (fruits de mer), een paar tomaten, knoflook en peterselie. Harstikke Italiaans. En bij voorkeur met inktzwarte pasta (spaghetti al nero di seppia).
Op 24 juni walnoten inmaken in een suikerstroop, met vanille, rozemarijn, peper en tijm. En dat om in december in dunne plakjes te kunnen nuttigen.
Opeens is rabarber toch lekker: Een moes, compote, van rabarber en frambozen.
Altijd maar dat Aziatische gedoe. Ik wilde peultjes met pasta. Een geslaagd experiment: met spek, room en wat salie.
Peultjes en kip als een oosters getint gerecht met witte rijst. Altijd lekker.
Peultjes in een saus van tomaat, basilicum en peterselie is Italiaans, dus lekker. Maar eigenlijk niet zo bijzonder.
Een snel, makkelijk en lekker authentiek Italiaans pastagerecht dat zowel met snijbiet als met spinazie kan worden gemaakt. En ricotta en de ham, niet te vergeten.
Gemengde sla op Spaanse wijze; met chorizo, paprika en croutons. Voor een goede lunch of, waarom niet, als zomers avondmaal.
Fotoreportage van het prepareren en koken van een artisjok. De blaadjes kan je dan met een vinaigrette eten, het hart blijft over. Voor een ander gerecht.
Lever op zijn Chinees. Gemarineerd en geroerbakt. Ook voor degenen die niet zo gek zijn op lever, is dit een bijzonder smakelijk gerecht.