Aardbei met rabarber en een mousse
Een goddelijk dessert met een mousse van bitterkoekjes en een koude soep van aarbei en rabarber.
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Een goddelijk dessert met een mousse van bitterkoekjes en een koude soep van aarbei en rabarber.
U hoeft niet op bedevaart, echt, u kunt deze geweldige taart van amandelen uit Santiago de Compostela ook makkelijk zelf maken. En overigens wordt het ook elders in Spanje gemaakt en gegeten.
Wat te doen met brandnetels in de tuin. Het is een waardplant voor veel vlinders; ze prikken; ze woekeren. Je kunt er ook lekkere soep van koken.
Bij de onderhandeling heb ik tevens één everzwijn bedongen. Op dat moment was de jacht erop nog niet geopend. Kort erna stond dit recept in De Volkskrant.
Pasta koken is een kunst, een wetenschap. Als je deze instructies volgt en weet waarom, gaat het voortaan goed.
Voor de koks onderons, een beknopt overzicht van Amerikaanse maten, uitdrukkingen en producten.
Gefrituurde en gekookte pasta, gemengd met kikkererwten en gefruite ui en bleekselderij. Bijzonder en lekker. Heel Italiaans.
Een perfecte hap of voorgerechtje. Ei gevuld met mengsel van ansjovis, kappertjes, peterselie, knoflook en wat mosterd.
Konijn met olijven en pijnboompitten. Uit het Slow Food-kookboek. Slower kan dus niet. En daarbij gesmoorde aardperen met tomaat en ui.
Grumbiersupp. Een authentiek recept van de Hunsrück. Voedzaam, boers, lekker. Met o.a. ui, wortel en knoflook.
Bijzonder smakelijke bereiding van schorseneren met pasta gekookt in rode wijn. Met noten, kaas, dragon en peterselie.
Chili con carne eigenlijk. Maar bij Old Henry zijn de bruine bonen pintobonen en verder gehakt, ui, knoflook, tomaat en kruiden.