1253 Recepten
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Tagliatelle met bieten
Er zijn niet zo veel gerechten van pasta met bietjes. Deze tagliatelle met bieten in een romige saus is heerlijk.
Pasta met pastinaak en pancetta
Pastinaak, spek (pancetta of bacon) en wat kruiden. Een verrassend lekker gerecht. Hoewel we geen fan van Heer Oliver zijn, mag dit er wel zijn.
Mojama met witloof (amuse)
Een Nederlands-Spaanse amuse van fijngesneden witlof met flinters mojama in een vinaigrette. Niet te versmaden.
Mojama met kapperappeltjes
Een salade van willekeurige sla met mojama, piquillopepers (of rode paprika), kapperappeltjes (of kappertjes). Uit Moro, dus heel erg Spaans in dit geval.
Chocoladetaartje met witte saus
Niet te grote eenvoudige chocoladetaartjes met een saus van witte "chocolade" en gekonfijte sinaasappelschilletjes erop. Verrassend simpel en lekker.
Schorseneren met spruitjes
Spruitjes, schorseneren en aardappel. Oftewel: garniture à la maraîchère. Gaat goed bij groot vlees, maar is ook een lekker groentegerecht voor niet-carnivoren.
Pompoengnocchi
Gnochhi met pompoen of butternut squash. Lijkt moeilijker dan het is en levert fluweelzachte, lichte gnochhi.
Kastanjetaart
Een onorthodoxe taart van tamme kastanjes, met hazelnoten en amandel. Omdat hij nogal 'heavy' is, zal een klein puntje met een frisse (halve) peer als dessert niet misstaan.
Risotto met eekhoorntjesbrood
Vers eekhoorntjesbrood (porcini) of andere vergelijkbare boleten, in een risitto volgens een recept van Carluccio. Met boter en wat peterselie.
Salade van veldsla en bieten
Veldsla is heel gezond en een echte wintersla. Met biet en ei of appel.