Wortel-walnoot taart
Wortelen, walnoten, kokos en olijfolie of zonnebloemolie. Dat zijn de hoofdingredienten van deze taart. Anne zei mij al weken geleden dat deze taart zonder boter zo lekker was. Inderdaad.
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Wortelen, walnoten, kokos en olijfolie of zonnebloemolie. Dat zijn de hoofdingredienten van deze taart. Anne zei mij al weken geleden dat deze taart zonder boter zo lekker was. Inderdaad.
Lucioperca in salsa con polenta alla piastra. Een bijzonder voorgerecht van gegrilde polenta en snoekbaars. Zeker de moeite waard.
Sardines in (zoet-)zuur. Italiaans. Anne (van Annes Kookpunt) zei al maanden geleden: "Dit moet je ook eens maken. Zo lekker!" Het is een traditioneel Venetiaans recept. Een dag of twee van tevoren maken en u zet iets bijzonders op tafel.
Volgens ons de perfecte crème brûlée. Puur room, echte vanille. Eidooiers. Uit het Slow Food-nagerechtenboek.
Chips van pastinaak. Simpel en lekker.
Snoekbaars met kool en een scheutje PX-sherry. Daarbij wat gebakken knoflook. Het zoetje van deze sherry geeft een bijzondere "touch".
Dit recept heet officieel 'Worteltaart van Jeanne'. En Jeanne is de tante van Annelène, die mede de kookrubriek van NRC vult. Het is maar dat u het weet.
Kijk, dit is iets anders. Heldere tomatensap. En helemaal niet moeilijk om te maken. Uit het kookboek van Angélique Schmeink.
Geen stoofperen. Nee. Handperen gekookt in witte wijn dat vervolgens wordt ingekookt tot een stroopje. Simpel.
Al Capone blijkt gewoon meneer Poon. Als de vis. Dit recept komt uit het Slow Food viskookboek. Lekker. Uiteraard. Op zijn Italiaans met knoflook, roma tomaten en grote kappertjes.
Maak uw eigen zongedroogde tomaten. Kersentomaatjes door olijfolie met wat zout en suiker halen. Huppekee in de oven. Goddelijk.