Schorseneren met rode wijnpasta
Bijzonder smakelijke bereiding van schorseneren met pasta gekookt in rode wijn. Met noten, kaas, dragon en peterselie.
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Bijzonder smakelijke bereiding van schorseneren met pasta gekookt in rode wijn. Met noten, kaas, dragon en peterselie.
Chili con carne eigenlijk. Maar bij Old Henry zijn de bruine bonen pintobonen en verder gehakt, ui, knoflook, tomaat en kruiden.
Er zijn niet zo veel gerechten van pasta met bietjes. Deze tagliatelle met bieten in een romige saus is heerlijk.
Pastinaak, spek (pancetta of bacon) en wat kruiden. Een verrassend lekker gerecht. Hoewel we geen fan van Heer Oliver zijn, mag dit er wel zijn.
Een Nederlands-Spaanse amuse van fijngesneden witlof met flinters mojama in een vinaigrette. Niet te versmaden.
Een salade van willekeurige sla met mojama, piquillopepers (of rode paprika), kapperappeltjes (of kappertjes). Uit Moro, dus heel erg Spaans in dit geval.
Niet te grote eenvoudige chocoladetaartjes met een saus van witte "chocolade" en gekonfijte sinaasappelschilletjes erop. Verrassend simpel en lekker.
Spruitjes, schorseneren en aardappel. Oftewel: garniture à la maraîchère. Gaat goed bij groot vlees, maar is ook een lekker groentegerecht voor niet-carnivoren.
Gnochhi met pompoen of butternut squash. Lijkt moeilijker dan het is en levert fluweelzachte, lichte gnochhi.
Een onorthodoxe taart van tamme kastanjes, met hazelnoten en amandel. Omdat hij nogal 'heavy' is, zal een klein puntje met een frisse (halve) peer als dessert niet misstaan.
Vers eekhoorntjesbrood (porcini) of andere vergelijkbare boleten, in een risitto volgens een recept van Carluccio. Met boter en wat peterselie.