Vlees
Vlees. Alleen goed vlees. Ja, we zijn groentengek, maar niet vegetarisch. We, de mensen in de welvarende landen, eten sowieso…
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar niet alleen groenten.
Vlees. Alleen goed vlees. Ja, we zijn groentengek, maar niet vegetarisch. We, de mensen in de welvarende landen, eten sowieso…
Het maken van 'draadjesvlees' (het ultieme stoofvlees) is een hele kunst. Slow cooking is de aangewezen wijze voor een sappig resultaat.
Een oer-Hollands recept dat niet mag ontbreken. En een Gelderse toevoeging (want Gelderland is geen Holland).
In principe met eekhoorntjesbrood. Fungi porcini, op zijn Italiaans. Maar allerlei andere boleten zijn ook goed (berkenboleet, kastanjeboleet). Erg lekker.
De Arabische rijst dat een meelproduct is.
Tadziki, tzaziki, cacik. Komkommer met yoghurt, knoflook en wat kruiden. Dille of munt? Grieks of Turks. Twee recepten uit gerenommeerde kookboeken.
De bereidingswijze ontbreekt, maar laat dit recept dan een bron van inspiratie zijn.
Snel, makkelijk, vegetarisch en gezond.
Een wel zeer en uiterst smakelijke vegetarische pastasaus met wortel, walnoot en tomaat. En natuurlijk een kloeke scheut witte wijn.
Er kunnen ook nog wat garnalen door.
De winter is de tijd voor de veldsla. Dit is een recept voor een uitzonderlijke salade: met walnoten en Parmezaanse kaas. Zo mag het heel lang winter blijven.
…. in tempurabeslag en gebakken.