Gewokte witlof
Gewoon, gewokt.
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Gewoon, gewokt.
Reepjes witlof met een ansjovisdressing
De traditionele witlofsla.
Het is behoorlijk lekker; niet bijzonder en zeker niet Italiaans, of het moet vanwege de courgette zijn.
Een heerlijke en snel te bereiden vegetarische schotel van spitskool, noten, rozijnen appel (of yacon) en kruiden (o.a. munt)(. Als hoofdgerecht of bijgerecht.
Spitskool gewokt met ei (en wat rode peper en reepjes paprika). Snel en smakelijk gerecht.
Een eenvoudig te maken, smakelijke maar ook weer niet spectaculaire roerbak van spitskool, wortel en paddenstoelen. Met sojasaus, daarom Javaans.
Dit is eigenlijk al een heel oud recept. Er zijn verschillende leveranciers van de boemboe en de smaken verschillen nogal. Maar het blijft lekker en makkelijk en gezond.
Koude salade met veel groenten voor warme zomers.
Eenvoud. Eenvoud. Eenvoud smaakt.
Deze koude sperziebonensalade lijkt erg op Fagiolini in umido. Maar met de circassische saus erdoor is dit echt een bijzonder gerecht.
Uitstekende salade van sperziebonen, tomaat en wat meer. En pasta. Goed voor warme dagen.