Romige rabarbercrème
Een dessert. Een mousse. Ruim vantevoren maken.
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Een dessert. Een mousse. Ruim vantevoren maken.
Stukje rabarber in deeg met daarover stijfgeklopt eiwit maken een verdraaid lekkere rabarbertaart.
Bij knolselderij denk je aan …. ja, waldorfsalade.
Verrassend lekkere ovenschotel met knolselderij en een laag gehakt, chorizo, paprika en tomaat. Je blijft er van dooreten.
Knolselderij met zwarte olijven. Een heerlijk bijgerecht. Bij wild. Bij vis.
Hollandser en puurder kan het niet. De basis erwtensoep – snert, zo u wenst. Het uitgangspunt is vegetarisch, maar u kunt er spek of worst aan toevoegen.
Eenvoudige soep met eierdooier en kaas.
De oogst van de pompoenen valt samen met de laatste courgettes. Een ideaal moment voor dit gerecht. Toch?
Een heerlijke, eenvoudige courgettesoep met zalmsnippers, of hoe noem je restjes zalm? Wij hadden wild gevangen gerookte Alaska sockeye zalm.
Een basis courgettesoep van waaruit allerlei andere courgettesoepen kunnen worden gemaakt. Simpel en ook zo smaakvol.
Een experiment dat tot andere inspiraties kan leiden?