Pasta met pesto van rucola en pijnboompitten
Basic food. Lekker.
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Basic food. Lekker.
Een erg lekkere quiche met veel rucola. Goed om het overschot dat anders in bloei zal gaan, weg te werken.
Raket of raketsla is de Nederlandse naam voor het Italiaanse rucola. Simpele sla met goede olijfolie en wat grof zeezout.
Rucola, pijnboompitten, geitenkaas zijn de basisingrediënten voor deze pesto.
en ook met kaneel, kruidnagelen, ui en ciderazijn.
Van een compote kan je ook jam maken.
Een dessert. Een mousse. Ruim vantevoren maken.
Stukje rabarber in deeg met daarover stijfgeklopt eiwit maken een verdraaid lekkere rabarbertaart.
Bij knolselderij denk je aan …. ja, waldorfsalade.
Verrassend lekkere ovenschotel met knolselderij en een laag gehakt, chorizo, paprika en tomaat. Je blijft er van dooreten.
Knolselderij met zwarte olijven. Een heerlijk bijgerecht. Bij wild. Bij vis.