Ga naar de inhoud
  • Home
  • Over ons
  • Contact
  • Mijn account
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Word je onze vriend?
De Tuinen van MergenMetz
0
  • Tuinen
    • Route en openingstijden
    • De basis
    • Groentebeschrijvingen
    • Moestuin
    • Eetbare Siertuin
    • De verfplantentuin
  • Recepten
    • Groente
    • Vlees
    • Vis
    • Desserts
    • Noten
    • Meer
  • Blog
    • Eten & drinken
    • Tuinnotities
    • Recensies
    • Natuur
    • Dieren
    • Wonen
    • Ecologie & milieu
  • Agenda
    • De Groene Keuken
    • Route en openingstijden
  • Webshop
    • Meer…
      • Aarde en mest
      • Activiteiten
      • Mooi
      • Lekker
      • Boeken
    • Planten
      • Heesters
      • Klimplanten
      • Kruiden
      • Moestuin
      • Verfplanten
      • Voedselbos
    • Zaden
      • Bijzonder en apart
      • Kruiden
      • Peulgroenten
      • Tomaten
      • Vruchtgewassen
      • Wortelgroenten
      • Bladgroenten
  • 0
De Tuinen van MergenMetz
0
  • Tuinen
    • Route en openingstijden
    • De basis
    • Groentebeschrijvingen
    • Moestuin
    • Eetbare Siertuin
    • De verfplantentuin
  • Recepten
    • Groente
    • Vlees
    • Vis
    • Desserts
    • Noten
    • Meer
  • Blog
    • Eten & drinken
    • Tuinnotities
    • Recensies
    • Natuur
    • Dieren
    • Wonen
    • Ecologie & milieu
  • Agenda
    • De Groene Keuken
    • Route en openingstijden
  • Webshop
    • Meer…
      • Aarde en mest
      • Activiteiten
      • Mooi
      • Lekker
      • Boeken
    • Planten
      • Heesters
      • Klimplanten
      • Kruiden
      • Moestuin
      • Verfplanten
      • Voedselbos
    • Zaden
      • Bijzonder en apart
      • Kruiden
      • Peulgroenten
      • Tomaten
      • Vruchtgewassen
      • Wortelgroenten
      • Bladgroenten
  • 0

Vlees

Gevulde varkensrollade

9 juli 201818 november 2009 door Norbert Mergen

Zelf een rollade van varkensvlees maken, gevuld met een mengsel van prei en champignons.

Categorieën Recepten, Varken, Vlees Plaats een reactie

Paté maken

9 juli 20186 november 2009 door Norbert Mergen

Paté maken is niet moeilijk. Lever, vlees en andere smaakmakers, dat is de essentie. En soms geeneens lever.

Categorieën Orgaanvlees, Recepten, Rund, Varken, Vlees 1 reactie

Lamstajine

12 juli 20185 november 2009 door Norbert Mergen

Een stoofpot met lamsvlees, pompoen, pastinaak en zoete aardappel en nog veel meer. Niet erg moeilijk, wel erg lekker. Al met al er wel twee uur voor uit trekken.

Categorieën Schaap, Groente, Pastinaak, Pompoen, Recepten, Vlees, Zoete aardappel / bataat Plaats een reactie

Zelf gekookte ham maken

9 juli 201830 september 2009 door Norbert Mergen

Gekookte hammen wilde ik maken. Op de keper beschouwd duurt het proces 35 dagen. Het heeft een geur die, voor mij althans, onbekend was: een kaaslucht.

Categorieën Recepten, Varken, Vlees 2 reacties

Ossobuco

9 juli 20184 september 2009 door Norbert Mergen

Ossobuco is in een rijke saus met tomaten, ui, bleekselderij en wortel gestoofde kalfsschenkel. Wij hebben varkensschenkel gebruikt. Het was goddelijk van smaak.

Categorieën Groente, Recepten, Rund, Tomaat, Ui, Varken, Vlees, Wortel Plaats een reactie

Gehaktballetjes met pijnboompitten

9 juli 201830 juli 2009 door Norbert Mergen

Balltjes van lamsgehakt gevuld met pijnboompitten in een tomatensaus. Eenvoudig en zeer smakelijk. Libanees.

Categorieën Recepten, Rund, Vlees Plaats een reactie

Tajine met schaap en tuinbonen

9 juli 201823 juni 2009 door Norbert Mergen

Schapen- of lamsvlees, gestoofd, met tuinbonen en wat peultjes op Noord-Afrikaanse wijze. Makkelijk en heel erg lekker!

Categorieën Groente, Recepten, Schaap, Tuinbonen, Vlees Plaats een reactie

Koolrabi met ham

27 mei 202523 juni 2009 door Norbert Mergen

Rauw blijft koolrabi het lekkerst. Maar een keer warm? Moet kunnen. Dit recept met ham en rozemarijn (en een likje mosterd) smaakt uitstekend.

Categorieën Recepten, Koolrabi, Varken Plaats een reactie

Peultjes met spek en pasta

17 juni 202511 juni 2009 door Norbert Mergen

Altijd maar dat Aziatische gedoe. Ik wilde peultjes met pasta. Een geslaagd experiment: met spek, room en wat salie.

Categorieën Recepten, Groente, Peultjes, Varken, Vlees Plaats een reactie

Peultjes met kip en koriander

9 juli 201810 juni 2009 door Norbert Mergen

Peultjes en kip als een oosters getint gerecht met witte rijst. Altijd lekker.

Categorieën Gevogelte, Groente, Peultjes, Recepten, Vlees Plaats een reactie

Geroerbakte lever in kruidige saus

9 juli 201825 mei 2009 door Norbert Mergen

Lever op zijn Chinees. Gemarineerd en geroerbakt. Ook voor degenen die niet zo gek zijn op lever, is dit een bijzonder smakelijk gerecht.

Categorieën Orgaanvlees, Recepten, Varken, Vlees Plaats een reactie

Everzwijn met bokbier

9 juli 201814 maart 2009 door Eline

Bij de onderhandeling heb ik tevens één everzwijn bedongen. Op dat moment was de jacht erop nog niet geopend. Kort erna stond dit recept in De Volkskrant.

Categorieën Recepten, Vlees, Wild Plaats een reactie
Oudere berichten
Nieuwere berichten
← vorige Pagina1 … Pagina10 Pagina11 Pagina12 Pagina13 Volgende →

Recepten met

alle recepten

groente

alle groentesoorten
  • Aardappel (74)
  • Aardbei (15)
  • Aardpeer (46)
  • Andijvie (1)
  • Aroniabes (2)
  • Artisjok (8)
  • Asperge (16)
  • Aubergine (27)
  • Augurk (5)
  • Avocado (4)
  • Biet (37)
  • Blaassilene (2)
  • Bladkool (Bremer Scheerkohl, Groninger snijmoes) (4)
  • Bleekselderij (6)
  • Bloemkool (1)
  • Boerenkool (11)
  • Bonen (49)
  • Brandnetel (14)
  • Brave Hendrik (18)
  • Broccoli (1)
  • Cavolo nero (22)
  • Chayote (6)
  • Cichorei (3)
  • Cime di rapa (7)
  • Courgette (80)
  • Daslook (14)
  • Eeuwig moes (4)
  • Erwten (8)
  • Frambozen (2)
  • Groenlof (5)
  • Haverwortel (2)
  • Hertshoornweegbree (4)
  • Hop (2)
  • IJskruid (1)
  • Japanse duizendknoop (2)
  • Kapucijners (11)
  • Kikkererwten (23)
  • Knoflook (3)
  • Knolcapucien of mashua (2)
  • Knolkervel (5)
  • Knolraap (2)
  • Knolselderij (24)
  • Knopkruid (5)
  • Komkommer (26)
  • Koolraap (18)
  • Koolrabi (27)
  • Kornoelje (2)
  • Kruisbessen (2)
  • Lamsoor (1)
  • Landwier – Monniksbaard (1)
  • Linzen (23)
  • Look-zonder-look (5)
  • Maïs (7)
  • Melde (8)
  • Mierikswortel (3)
  • Oca (2)
  • Olijfkomkommer (5)
  • Paardenbloem (12)
  • Paddenstoelen (63)
  • Palmkool (22)
  • Paprika (15)
  • Pastinaak (36)
  • Peterselie (16)
  • Peultjes (20)
  • Pompoen (44)
  • Postelein (2)
  • Prei (37)
  • Pruimen (1)
  • Raapstelen (1)
  • Rabarber (38)
  • Radicchio (19)
  • Radijs (11)
  • Rode kool (4)
  • Rode Russische kool (1)
  • Rucola (16)
  • Savooiekool (groene kool) (10)
  • Schorseneren (19)
  • Sla (21)
  • Slangkalebas (1)
  • Snijbiet (59)
  • Snijbietstengel (14)
  • Snijbonen (5)
  • Sperziebonen (18)
  • Spinazie (60)
  • Spitskool (15)
  • Spruitjes (12)
  • Stengelsla (11)
  • Teunisbloem (1)
  • Tomaat (70)
  • Tuinbonen (24)
  • Ui (12)
  • Veldsla (5)
  • Venkel (16)
  • Witlof (13)
  • Witte kool (4)
  • Wortel (49)
  • Yacon (15)
  • Zapallo (2)
  • Zeekraal (3)
  • Zevenblad (13)
  • Zoete aardappel / bataat (18)
  • Zuring (7)
  • Zuurkool (19)
  • noten

    alle noten
  • Amandelen (11)
  • Cashewnoten (3)
  • Hazelnoten (17)
  • Pecannoten (3)
  • Pistaches (6)
  • Tamme kastanjes (16)
  • Walnoten (35)
  • vis

    alle vissoorten
  • Bottarga (2)
  • Forel (3)
  • Garnalen (13)
  • Harder (3)
  • Haring (5)
  • Inktvis (3)
  • Kabeljauw/koolvis (9)
  • Kingfish/corvina/koningsvis (3)
  • Makreel (12)
  • Meerval (1)
  • Mojama (5)
  • Paling (2)
  • Poon (2)
  • Sardine (2)
  • Schaal- en Schelpdieren (20)
  • Schelvis (5)
  • Snoekbaars (2)
  • Tong (2)
  • Tonijn (3)
  • Witvis (8)
  • Zalm (5)
  • Zeeduivel (4)
  • Zwaardvis (2)
  • vlees

    alle vleessoorten
  • 'nduja (8)
  • Geit (8)
  • Gevogelte (12)
  • Orgaanvlees (29)
  • Rund (30)
  • Schaap (34)
  • Varken (66)
  • Wild (9)
  • desserts

    alle soorten desserts
  • Cake (18)
  • Crumbles, coblers e.d. (6)
  • Fruit (23)
  • IJs (10)
  • Mousse (5)
  • Pudding & vla (18)
  • Taart en gebak (59)
  • en meer...

    alles
  • Chocolade (35)
  • Deegwaren (17)
  • Dranken (9)
  • Opgepot (32)
  • Sauzen & dressings (35)
  • Soep (83)
  • Tips (18)
  • Vegetarisch (312)
  • Blog over

    alle onderwerpen

    de tuin

    eten & drinken

    recensies

    dieren

    natuur

    wonen

    ecologie & milieu

    Meer over de tuin(en)

    de basis

    groentebeschrijvingen

    de moestuin

    de eetbare siertuin

    de verftuin

    Onze webshop met

    planten

    alle planten
  • Heesters (23)
  • Klimplanten (6)
  • Kruiden (17)
  • Moestuin (8)
  • Voedselbos (40)
  • zaden

    alle zaden
  • Bijzonder en apart (19)
  • Bladgroenten (22)
  • Kolen (8)
  • Kruiden (12)
  • Peulgroenten (14)
  • Tomaten (17)
  • Vruchtgewassen (20)
  • Wortelgroenten (12)
  • meer...

    meer...
  • Aarde en mest (3)
  • Activiteiten (5)
  • Cadeaubonnen (2)
  • Lekker spul (5)
  • Mooi goed (9)
  • Unieke boeken (18)
  • Lees ons

    Adres

    Stichting De Tuinen van MergenMetz
    Utrechtseweg 433
    6865 CL Doorwerth

    Route en openingstijden

    Statuten en jaarstukken

    KvK 81145500
    BTW# NL861952947B01

    Webshop

    • Bekijk de shop
    • Winkelwagen
    • Mijn account
    • Algemene Voorwaarden
    • Privacyverklaring & Cookies
    • Nog vragen?
    • Cookiebeleid (EU)

    Niet gevonden wat je zocht?

    Lees ons
    • Home
    • Over ons
    • Contact
    • Mijn account
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • Word je onze vriend?
    © 2025 MergenMetz • Webdesign: MergenMetz
    • Tuinen
      • Route en openingstijden
      • De basis
      • Groentebeschrijvingen
      • Moestuin
      • Eetbare Siertuin
      • De verfplantentuin
    • Recepten
      • Groente
      • Vlees
      • Vis
      • Desserts
      • Noten
      • Meer
    • Blog
      • Eten & drinken
      • Tuinnotities
      • Recensies
      • Natuur
      • Dieren
      • Wonen
      • Ecologie & milieu
    • Agenda
      • De Groene Keuken
      • Route en openingstijden
    • Webshop
      • Meer…
        • Aarde en mest
        • Activiteiten
        • Mooi
        • Lekker
        • Boeken
      • Planten
        • Heesters
        • Klimplanten
        • Kruiden
        • Moestuin
        • Verfplanten
        • Voedselbos
      • Zaden
        • Bijzonder en apart
        • Kruiden
        • Peulgroenten
        • Tomaten
        • Vruchtgewassen
        • Wortelgroenten
        • Bladgroenten
    De Tuinen van MergenMetz
    Beheer toestemming

    Wij gebruiken zo min mogelijk cookies en vinden privacy belangrijk.

    Functioneel Altijd actief
    De technische opslag of toegang is strikt noodzakelijk voor het legitieme doel het gebruik mogelijk te maken van een specifieke dienst waarom de abonnee of gebruiker uitdrukkelijk heeft gevraagd, of met als enig doel de uitvoering van de transmissie van een communicatie over een elektronisch communicatienetwerk.
    Voorkeuren
    De technische opslag of toegang is noodzakelijk voor het legitieme doel voorkeuren op te slaan die niet door de abonnee of gebruiker zijn aangevraagd.
    Statistieken
    De technische opslag of toegang die uitsluitend voor statistische doeleinden wordt gebruikt. De technische opslag of toegang die uitsluitend wordt gebruikt voor anonieme statistische doeleinden. Zonder dagvaarding, vrijwillige naleving door je Internet Service Provider, of aanvullende gegevens van een derde partij, kan informatie die alleen voor dit doel wordt opgeslagen of opgehaald gewoonlijk niet worden gebruikt om je te identificeren.
    Marketing
    De technische opslag of toegang is nodig om gebruikersprofielen op te stellen voor het verzenden van reclame, of om de gebruiker op een site of over verschillende sites te volgen voor soortgelijke marketingdoeleinden.
    Beheer opties Beheer diensten Beheer {vendor_count} leveranciers Lees meer over deze doeleinden
    Bekijk voorkeuren
    {title} {title} {title}

    Mis niets, abonneer je op ons gratis

    Over tuinen, met recepten, boekrecensies en agenda.

    Nooit meer tonen, ik heb me al opgegeven