Ga naar de inhoud
  • Home
  • Over ons
  • Contact
  • Mijn account
  • Facebook
  • Twitter
  • Instagram
  • Word je onze vriend?
De Tuinen van MergenMetz
0
  • Tuinen
    • Route en openingstijden
    • De basis
    • Groentebeschrijvingen
    • Moestuin
    • Eetbare Siertuin
    • De verfplantentuin
  • Recepten
    • Groente
    • Vlees
    • Vis
    • Desserts
    • Noten
    • Meer
  • Blog
    • Eten & drinken
    • Tuinnotities
    • Recensies
    • Natuur
    • Dieren
    • Wonen
    • Ecologie & milieu
  • Agenda
    • De Groene Keuken
  • Webshop
    • Planten
      • Heesters
      • Klimplanten
      • Kruiden
      • Moestuin
      • Verfplanten
      • Voedselbos
    • Zaden
      • Bladgroenten
      • Bijzonder en apart
      • Kruiden
      • Peulgroenten
      • Tomaten
      • Vruchtgewassen
      • Wortelgroenten
    • Meer…
      • Aarde en mest
      • Activiteiten
      • Mooi
      • Lekker
      • Boeken
  • 0
De Tuinen van MergenMetz
0
  • Tuinen
    • Route en openingstijden
    • De basis
    • Groentebeschrijvingen
    • Moestuin
    • Eetbare Siertuin
    • De verfplantentuin
  • Recepten
    • Groente
    • Vlees
    • Vis
    • Desserts
    • Noten
    • Meer
  • Blog
    • Eten & drinken
    • Tuinnotities
    • Recensies
    • Natuur
    • Dieren
    • Wonen
    • Ecologie & milieu
  • Agenda
    • De Groene Keuken
  • Webshop
    • Planten
      • Heesters
      • Klimplanten
      • Kruiden
      • Moestuin
      • Verfplanten
      • Voedselbos
    • Zaden
      • Bladgroenten
      • Bijzonder en apart
      • Kruiden
      • Peulgroenten
      • Tomaten
      • Vruchtgewassen
      • Wortelgroenten
    • Meer…
      • Aarde en mest
      • Activiteiten
      • Mooi
      • Lekker
      • Boeken
  • 0

Vlees

Pasta met pastinaak en pancetta

17 januari 202230 januari 2009 door Norbert Mergen

Pastinaak, spek (pancetta of bacon) en wat kruiden. Een verrassend lekker gerecht. Hoewel we geen fan van Heer Oliver zijn, mag dit er wel zijn.

Categorieën Recepten, Groente, Pastinaak, Varken, Vlees Plaats een reactie

Lamspilav met kool en karwij

9 juli 201811 augustus 2008 door Norbert Mergen

Een Turks gerecht. Lamsvlees, rijst en witte kool of spitskool zijn de hoofdingredienten. De smaak komt van karwij (komijn) en een kaneelstokje.

Categorieën Groente, Recepten, Schaap, Spitskool, Vlees Plaats een reactie

Salade van kapucijners, spek en brie

9 juli 20188 juli 2008 door Norbert Mergen

Jonge verse kapucijners met spek is haast een klassieker. Nu op een bedje met sla en gemengd met brie.

Categorieën Groente, Kapucijners, Recepten, Varken, Vlees Plaats een reactie

Gehaktballetjes met basilicum op courgettesaus

19 augustus 202430 juni 2008 door Norbert Mergen

Gehaktballetjes met basilicum en rozemarijn wordt, met wat wortel, geserveerd op een saus van courgette. Een smakelijk en “spannend” gerecht.

Categorieën Recepten, Courgette, Groente, Rund, Sauzen & dressings, Vlees Plaats een reactie

Spruitenschotel

9 juli 20181 april 2008 door Norbert Mergen

Eenvoudige doch voedzame ovenschotel met aardappels, prei en spruitjes. Op een laagje rul schapen- of lamsgehakt. Uitstekende doordeweekse “pot”.

Categorieën Groente, Recepten, Schaap, Spruitjes, Vlees 1 reactie

Gekonfijte eendenbout

9 juli 201829 januari 2008 door Norbert Mergen

Gekonfijte eendenbout is niet duur, chique, lekker en ontzettend makkelijk te maken. Het enige dat je nodig hebt is tijd en een grote braadpan.

Categorieën Gevogelte, Recepten, Vlees Plaats een reactie

Cottage pie met prei

9 juli 201829 januari 2008 door Norbert Mergen

Cottage pie met prei Zie bij wortelen

Categorieën Groente, Prei, Recepten, Rund, Varken, Vlees, Wortel Plaats een reactie

Spaghetti alla carrettiera

9 oktober 202211 december 2007 door Norbert Mergen

Een goddelijk gerecht van gedroogd eekhoorntjesbrood, tonijn, pancetta en zoete tomaten.

Categorieën Recepten, Groente, Paddenstoelen, Tomaat, Varken Plaats een reactie

Kalfslever met uien en pruimen

9 juli 20189 december 2007 door Norbert Mergen

We hebben van Ignace en (zijn) Marijke een deel van Herman gekocht. Herman was een dexter-koe die geheel op biologische wijze is opgegroeid. Meer dan een jaar oud is Herman in de slachterij aan zijn einde gekomen. Dit is een uitstekend recept.

Categorieën Orgaanvlees, Recepten, Rund, Vlees Plaats een reactie

Vlees

9 juli 20189 december 2007 door Norbert Mergen

Vlees. Alleen goed vlees. Ja, we zijn groentengek, maar niet vegetarisch. We, de mensen in de welvarende landen, eten sowieso…

Categorieën Recepten, Vlees Plaats een reactie

Draadjesvlees

9 juli 20189 december 2007 door Norbert Mergen

Het maken van 'draadjesvlees' (het ultieme stoofvlees) is een hele kunst. Slow cooking is de aangewezen wijze voor een sappig resultaat.

Categorieën Recepten, Rund, Vlees Plaats een reactie

Spitskoolstamppot

9 juli 20188 december 2007 door Norbert Mergen

Stamppot met zoetzure appels en spekjes en rookworts. Want dat hoort bij stamppot.

Categorieën Aardappel, Groente, Recepten, Spitskool, Varken, Vlees Plaats een reactie
Oudere berichten
Nieuwere berichten
← vorige Pagina1 … Pagina11 Pagina12 Pagina13 Volgende →

Recepten met

alle recepten

groente

alle groentesoorten
  • Aardappel (74)
  • Aardbei (15)
  • Aardpeer (46)
  • Andijvie (1)
  • Aroniabes (2)
  • Artisjok (8)
  • Asperge (16)
  • Aubergine (27)
  • Augurk (5)
  • Avocado (4)
  • Biet (37)
  • Blaassilene (2)
  • Bladkool (Bremer Scheerkohl, Groninger snijmoes) (4)
  • Bleekselderij (6)
  • Bloemkool (1)
  • Boerenkool (11)
  • Bonen (48)
  • Brandnetel (14)
  • Brave Hendrik (18)
  • Broccoli (1)
  • Cavolo nero (22)
  • Chayote (6)
  • Cichorei (3)
  • Cime di rapa (7)
  • Courgette (78)
  • Daslook (14)
  • Eeuwig moes (4)
  • Erwten (8)
  • Frambozen (2)
  • Groenlof (5)
  • Haverwortel (2)
  • Hertshoornweegbree (4)
  • Hop (2)
  • IJskruid (1)
  • Japanse duizendknoop (2)
  • Kapucijners (11)
  • Kikkererwten (23)
  • Knoflook (3)
  • Knolcapucien of mashua (2)
  • Knolkervel (4)
  • Knolraap (2)
  • Knolselderij (24)
  • Knopkruid (5)
  • Komkommer (26)
  • Koolraap (18)
  • Koolrabi (27)
  • Kornoelje (2)
  • Kruisbessen (2)
  • Lamsoor (1)
  • Landwier – Monniksbaard (1)
  • Linzen (22)
  • Look-zonder-look (5)
  • Maïs (7)
  • Melde (8)
  • Mierikswortel (3)
  • Oca (2)
  • Olijfkomkommer (5)
  • Paardenbloem (12)
  • Paddenstoelen (63)
  • Palmkool (22)
  • Paprika (15)
  • Pastinaak (36)
  • Peterselie (16)
  • Peultjes (20)
  • Pompoen (44)
  • Postelein (2)
  • Prei (37)
  • Pruimen (1)
  • Raapstelen (1)
  • Rabarber (38)
  • Radicchio (19)
  • Radijs (11)
  • Rode kool (4)
  • Rode Russische kool (1)
  • Rucola (16)
  • Savooiekool (groene kool) (10)
  • Schorseneren (19)
  • Sla (20)
  • Slangkalebas (1)
  • Snijbiet (59)
  • Snijbietstengel (14)
  • Snijbonen (5)
  • Sperziebonen (18)
  • Spinazie (60)
  • Spitskool (15)
  • Spruitjes (12)
  • Stengelsla (11)
  • Teunisbloem (1)
  • Tomaat (68)
  • Tuinbonen (24)
  • Ui (12)
  • Veldsla (5)
  • Venkel (16)
  • Witlof (13)
  • Witte kool (4)
  • Wortel (48)
  • Yacon (15)
  • Zapallo (2)
  • Zeekraal (2)
  • Zevenblad (13)
  • Zoete aardappel / bataat (18)
  • Zuring (7)
  • Zuurkool (19)
  • noten

    alle noten
  • Amandelen (10)
  • Cashewnoten (3)
  • Hazelnoten (17)
  • Pecannoten (3)
  • Pistaches (6)
  • Tamme kastanjes (16)
  • Walnoten (33)
  • vis

    alle vissoorten
  • Bottarga (2)
  • Forel (3)
  • Garnalen (12)
  • Harder (3)
  • Haring (5)
  • Inktvis (3)
  • Kabeljauw/koolvis (9)
  • Kingfish/corvina/koningsvis (3)
  • Makreel (12)
  • Meerval (1)
  • Mojama (5)
  • Paling (2)
  • Poon (2)
  • Sardine (2)
  • Schaal- en Schelpdieren (19)
  • Schelvis (5)
  • Snoekbaars (2)
  • Tong (2)
  • Tonijn (3)
  • Witvis (8)
  • Zalm (4)
  • Zeeduivel (4)
  • Zwaardvis (2)
  • vlees

    alle vleessoorten
  • 'nduja (8)
  • Geit (8)
  • Gevogelte (12)
  • Orgaanvlees (29)
  • Rund (30)
  • Schaap (34)
  • Varken (65)
  • Wild (9)
  • desserts

    alle soorten desserts
  • Cake (18)
  • Crumbles, coblers e.d. (6)
  • Fruit (23)
  • IJs (10)
  • Mousse (5)
  • Pudding & vla (18)
  • Taart en gebak (58)
  • en meer...

    alles
  • Chocolade (34)
  • Deegwaren (16)
  • Dranken (8)
  • Opgepot (32)
  • Sauzen & dressings (35)
  • Soep (83)
  • Tips (18)
  • Vegetarisch (303)
  • Blog over

    alle onderwerpen

    de tuin

    eten & drinken

    recensies

    dieren

    natuur

    wonen

    ecologie & milieu

    Meer over de tuin(en)

    de basis

    groentebeschrijvingen

    de moestuin

    de eetbare siertuin

    de verftuin

    Onze webshop met

    planten

    alle planten
  • Heesters (33)
  • Klimplanten (6)
  • Kruiden (12)
  • Moestuin (4)
  • Voedselbos (43)
  • zaden

    alle zaden
  • Bijzonder en apart (18)
  • Bladgroenten (22)
  • Kolen (8)
  • Kruiden (12)
  • Peulgroenten (14)
  • Tomaten (15)
  • Vruchtgewassen (20)
  • Wortelgroenten (12)
  • meer...

    meer...
  • Aarde en mest (3)
  • Activiteiten (7)
  • Cadeaubonnen (2)
  • Lekker spul (5)
  • Mooi goed (9)
  • Unieke boeken (18)
  • Lees ons

    Adres

    Stichting De Tuinen van MergenMetz
    Utrechtseweg 433
    6865 CL Doorwerth

    Route en openingstijden

    Statuten en jaarstukken

    KvK 81145500
    BTW# NL861952947B01

    Webshop

    • Bekijk de shop
    • Winkelwagen
    • Mijn account
    • Algemene Voorwaarden
    • Privacyverklaring & Cookies
    • Nog vragen?

    Niet gevonden wat je zocht?

    Lees ons
    • Home
    • Over ons
    • Contact
    • Mijn account
    • Facebook
    • Twitter
    • Instagram
    • Word je onze vriend?
    © 2025 MergenMetz • Webdesign: MergenMetz
    • Tuinen
      • Route en openingstijden
      • De basis
      • Groentebeschrijvingen
      • Moestuin
      • Eetbare Siertuin
      • De verfplantentuin
    • Recepten
      • Groente
      • Vlees
      • Vis
      • Desserts
      • Noten
      • Meer
    • Blog
      • Eten & drinken
      • Tuinnotities
      • Recensies
      • Natuur
      • Dieren
      • Wonen
      • Ecologie & milieu
    • Agenda
      • De Groene Keuken
    • Webshop
      • Planten
        • Heesters
        • Klimplanten
        • Kruiden
        • Moestuin
        • Verfplanten
        • Voedselbos
      • Zaden
        • Bladgroenten
        • Bijzonder en apart
        • Kruiden
        • Peulgroenten
        • Tomaten
        • Vruchtgewassen
        • Wortelgroenten
      • Meer…
        • Aarde en mest
        • Activiteiten
        • Mooi
        • Lekker
        • Boeken

    Mis niets, abonneer je op ons gratis

    Over tuinen, met recepten, boekrecensies en agenda.

    Nooit meer tonen, ik heb me al opgegeven

    We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat we je de best mogelijke ervaring op onze website kunnen aanbieden.AccepterenPrivacybeleid