Vlees
Vlees. Alleen goed vlees. Ja, we zijn groentengek, maar niet vegetarisch. We, de mensen in de welvarende landen, eten sowieso…
Vlees. Alleen goed vlees. Ja, we zijn groentengek, maar niet vegetarisch. We, de mensen in de welvarende landen, eten sowieso…
Het maken van 'draadjesvlees' (het ultieme stoofvlees) is een hele kunst. Slow cooking is de aangewezen wijze voor een sappig resultaat.
Stamppot met zoetzure appels en spekjes en rookworts. Want dat hoort bij stamppot.
Een stevige herfstsoep met tamme kastanjes, chorizo (optioneel, kan ook vegetarisch) en een pepertje. Wat wil een mens nog meer als het buiten regent en de wind om het huis giert?
Een smakelijke curry van kokosmelk, wortel en stengelsla met stoofvlees
Een Egyptisch gerecht met bieflap in reepjes.
Bij knolselderij denk je aan …. ja, waldorfsalade.
Verrassend lekkere ovenschotel met knolselderij en een laag gehakt, chorizo, paprika en tomaat. Je blijft er van dooreten.
Een paté die zowel warm als koud kan worden gegeten.
Verrukkelijke schotel met o.a. zuurkool, lamsgehakt, kruiden en aardappelpuree. Winterkost? Feestkost!
Feit is dat je de temperatuur niet te hoog moet laten komen voor sappig vlees.