Spinazie-courgette-gehakt schotel
Een ovenschotel met erin wat de titel zegt: spinazie (of snijbiet), courgette en gehakt. Uiterst smakelijk, geen pasta of wat dan ook, dus goed voor hen die ‘low carb’ wensen.
Een ovenschotel met erin wat de titel zegt: spinazie (of snijbiet), courgette en gehakt. Uiterst smakelijk, geen pasta of wat dan ook, dus goed voor hen die ‘low carb’ wensen.
Golabki is een traditioneel Pools gerecht. Koolbladeren worden gevuld met een mengsel van gehakt en gort. Juist gekruid, met voldoende knoflook, is dit een zeer smakelijk gerecht.
Verrassend lekker recept en dat zonder ui en zonder knoflook. Maar wel met pastinaak, snijbiet, worstvlees en lekker wat Parmezaanse kaas.
Simpel en uitermate smakelijk gerecht van pasta met de wat bittere radicchio (roodlof) en worstvlees. Jummie.
Zeer eenvoudig te maken maar o zo smakelijk wokgerecht van dunne reepjes varkensvlees met wat prei. Mjam, mjam.
Uitmuntend gehaktbrood van varkensgehakt en dat mediterraan gekruid. Gevuld met kappertjes en wat kaas. Overdekt met rauwe ham en kaas.
Snel te maken gerecht van spitskool, gehakt en rijst. Plus wat kruiden. Was al het snelle eten maar zo lekker.
Uitstekend smakende ovenschotel met in plakken gesneden koolrabi en rauwe ham en ietwat oudere kaas. Niet moeilijk te maken, wel makkelijk te eten.
Snel te maken heerlijk roerbakgerecht van tamme kastanjes en prei. Echt iets voor de herfst.
Het werk vooraf is het opzetten van de schotel. Daarna minstens anderhalf uur op laag vuur sudderen en dan heeft u een verrukkelijke Siciliaanse stoofpot met varkensvlees. En venkel of venkelzaad want, zo zegt men, Sicilianen zijn gek op venkel.
Let op: voor sommigen mogelijk schokkende beelden van varkenskop. Balkenbrij wordt traditioneel van varkenskop en ander restvlees gemaakt. Met rommelkruid, boekweitmeel en bouillon. Variaties met lever en bloed en andere kruiderijen. En dan de plakken om en om bakken.
Verrukkelijk traditionele soep van boterbonen, spek en chorizo uit de omgeving van Segovia, midden Spanje.