Risotto met borlottibonen en worstvlees
Zeer smakelijke risotto met borlottibonen en worstvlees. Vrij eenvoudig te maken.
Zeer smakelijke risotto met borlottibonen en worstvlees. Vrij eenvoudig te maken.
Penne of andere pasta met vlees van braadworst, aardappel, een uitje, wat wortel en crème fraiche maken een bijzonder kleurig en smakelijk gerecht. Aanbevelenswaardig, ook als u niet uw eigen varkens hebt geslacht.
Zoetzuur is niet alleen Chinees. Ook Italiaans: varkenshals of procureur langzaam gegaard in een zoetzure saus van rode wijnazijn, witte wijn en suiker.
Een verrassende combinatie: varkensrollade gevuld met peren en rozemarijn. En erg lekker ook nog.
Verse worst (braadworst) maken is eigenlijk niet moeilijk. Hier leest u wat er zoal bij komt kijken met een flinke hand vol recepten voor o.a. chorizo, venkelworst en eenvoudige braadworst.
Zelf leverworst maken is niet erg moeilijk. Lever, varkensgehakt en kruiden. Dit is een oud-nederlands streekrecept dat uitstekend smaakt.
Zelf een rollade van varkensvlees maken, gevuld met een mengsel van prei en champignons.
Paté maken is niet moeilijk. Lever, vlees en andere smaakmakers, dat is de essentie. En soms geeneens lever.
Gekookte hammen wilde ik maken. Op de keper beschouwd duurt het proces 35 dagen. Het heeft een geur die, voor mij althans, onbekend was: een kaaslucht.
Ossobuco is in een rijke saus met tomaten, ui, bleekselderij en wortel gestoofde kalfsschenkel. Wij hebben varkensschenkel gebruikt. Het was goddelijk van smaak.
Rauw blijft koolrabi het lekkerst. Maar een keer warm? Dit recept met ham en rozemarijn (en een likje mosterd) smaakt uitstekend.
Altijd maar dat Aziatische gedoe. Ik wilde peultjes met pasta. Een geslaagd experiment: met spek, magere room en wat salie.