Nepalese kok kookt met grote tandoor-oven
Tijdens de Open Ecotuin bij MergenMetz wordt gekookt met en gedemonstreerd hoe makkelijk een tandoor overn is.
Tijdens de Open Ecotuin bij MergenMetz wordt gekookt met en gedemonstreerd hoe makkelijk een tandoor overn is.
Op 24 mei 2014 in Lettele (bij Deventer) wandelen, wildplukken en vervolgens een driegangendiner samenstellen en opeten. Met een van Nederlands grootste wildplukkers: Michiel Bussink.
Omzettingstabel van graden Fahrenheit naar Celsius.
Het recept voor tomatenchampagne komt uit Swingen in de Keuken van Angélique Schmeinck
Gekarameliseerde boter wordt veel gebruikt in de Turkse keuken. Vaak samen met yoghurt.
Er is in elke keuken een aantal vaste waarden. Zoals verse peper uit de molen, geen krulpeterselie, maar platte peterselie. Of knoflook minstens een kwartier van te voren hakken of persen. Van die dingen die je altijd doet of gebruikt.
Een handvol recepten om zelf verse worst (braadworst) te maken.
Een ontzettend basic paté van 50-50 varkensvlees en – lever waarbij allerlei variaties mogelijk zijn.
Marineren is onzin; de marinade dringt maar een paar mm het vlees in. Het vlees wordt malser omdat het gewoon wat langer besterft.
Toelichting op 'zelf gekookte ham maken' aan de hand van wat Grigson schrijft in haar boek.