Augustus in de moestuin 2022

Hoe anders kan het weer zijn. In augustus 2021 begon de herfst met wekenlang regen. Nu is voor de eerste twee weken fijn zomerweer voorspeld. Dat betekent wat vaker water geven, maar het heeft ook zijn voordelen: sommige groentes produceren lekker door.

Natuurlijk Oostenrijk is prachtig!

Wat is dit een mooi boek. Het is geen kookboek, het is een culinaire reisgids voor Oostenrijk. Fraai ingebonden, prachtige foto’s, interessante reportages en verrukkelijke recepten. Laura de Grave bezoekt boeren, restaurants, herbergen (Stuben) en producenten. Het is één groot genot.

Stad en plant

Een boek vol enthousiaste verhalen over planten en plantjes in de stad, met humor en zonder al te veel pretenties, en dat past wel bij de planten waar het over gaat. In een ongekend dynamisch milieu vol verstoring en vervuiling vestigt zich allerlei groen, soms letterlijk tegen de klippen (muren, lantarenpalen) op. Leuk, leerzaam en optimistisch stemmend voor wat betreft de veerkracht van de natuur.

Veldgids Nederlandse flora

KNNV Uitgeverij verzorgde de alweer dertiende druk van deze mooie Veldgids Nederlandse Flora. Weliswaar fors om het veld in mee te nemen, maar wel zeer volledig en met goede (zwart-wit) tekeningen. Door de handige indeling is dit boek ook voor minder botanisch onderlegden goed bruikbaar. Kanttekening: voor echte leken blijft het erg lastig om de determineersleutels correct te volgen.

Seasons Moestuin

Seasons Moestuin is een door Jessica Koomen geschreven moestuin- en kookboek ineen. Het is helder geschreven, verrassend origineel ingedeeld en kent fraaie foto’s. Fijn boek voor hen die nog niet zo lang aan het moestuinieren zijn.

Sint Jan was top!

Op 25 juni 2022 organiseerden we voor de vijfde keer ons kleine, fijne bijzondere Sint Jan-evenement. Dat is een markt voor liefhebbers en geïnteresseerden. Met bijzondere kwekers en andere aanbieders en activiteiten, zoals rondleidingen. Het was weer een feestje.

Biggen

Op 28 mei 2022 wierp Bonte Bentheimer-zeug Helga zeven prachtige biggen. We fokken dit zeldzame ras om de biodiversiteit te behouden. Bovendien is het buitengewoon goed vlees.