Roze flamingo’s in de tuin

In juli 2017 verscheen er een kort bericht op JSTOR Daily over de roze flamingo. Deze plastic vogel, die ook in de Lage Landen menig tuin siert, is ongeveer zestig jaar geleden door Don Featherstone voor het bedrijf Union Products ontworpen. Daar wilden we meer van weten.

2018 is het jaar van….

Elk jaar is een ‘jaar van’. De natuur gaat ons het meest aan het hart, maar zoals altijd zijn er opmerkelijke benoemingen. De Verenigde Naties heeft geen thema voor 2018. Wellicht dat Trump met zijn America First dwars heeft gelegen.

Terugblik en zaaiplan 2018

De winter is er speciaal voor om plannen te maken wat we het komende jaar in de moestuin willen hebben. Iets verder doordenken en een goed zaaiplan opstellen voorkomt ongewenste overvloeden en perioden van schaarste. Want we willen immers jaarrond groenten uit eigen tuin eten. Of niet soms?

Begin het jaar met Bouillon!

We breken een lans voor dit unieke culinair culturele magazine, dat, sinds 2003, viermaal per jaar verschijnt. Boeiende en interessante verhalen die allemaal iets met voedsel en eten te maken hebben. Geen recepten. Begin 2018 goed en neem een abonnement. Want waarom niet?

Vijfsterrenvarkens

MergenMetz is vijfsterren varkensboer. Onder de paraplu van Varkens in Nood is enige tijd geleden het initiatief voor zogenaamde vijfsterren varkensboeren ontstaan. Niet dat deze organisatie nu het consumeren van varkensvlees bepaaldelijk bepleit, maar àls, dan ook met volledig respect voor het dier.

Smeerwortel Bocking 14

Smeerwortel Bocking 14 is een steriele cultivar, geselecteerd en geteeld om zijn hoge opbrengst. Als veevoer maar het blad is ook een uitstekende meststof. Lees hier alles over de wonderlijke geschiedenis van de plant.

Smaakvrienden voor het leven

Smaakvrienden Groente en Fruit is een nieuwe uitgave van de eerdere verschenen boeken van Angélique Schmeinck. Het is het enige echte kookboek dat er bestaat en laat je koken met de ingrediënten die je in huis hebt.  En wie wil zoiets nu niet?

Dat waren Winterse Sferen

Dat was leuk! We kunnen niets anders zeggen dat wij het een bijzonder geslaagde middag vonden. Op 25 november organiseerden we een klein en fijn evenement Winterse Sferen. Eens wat anders en velen van u kwamen langs. 

De Grote Kleyn

Ruim een jaar geleden werd het naslagwerk van Onno Kleyn gepresenteerd. Een hoogtepunt in de hedendaagse culinaire geschiedenis en een mooie opvolger van De Dikke Van Dam. Voor de kokerts onder ons een boek om te hebben.