Zucht. PostNL.
PostNL mag de grote reorganisatie van het distributiesysteem wel hebben stilgelegd, directeuren mogen zijn opgestapt, maar postbezorgers zijn nog geen postbodes.
PostNL mag de grote reorganisatie van het distributiesysteem wel hebben stilgelegd, directeuren mogen zijn opgestapt, maar postbezorgers zijn nog geen postbodes.
10 oktober 2012 – Op deze Dag van de Duurzaamheid werd de tuin opgemeten en de eerste schetsen overlegd. Tja, als je … Lees meer
Wat een leuk boekje! ‘Marokkaans koken voor dummies’ had het ook kunnen heten. Na het uiterst succesvolle Kookkaravaan is er nu, voor nog geen tien euro, Kookkaravaantje. Een bijzonder plezierig kookboek(je) met uitstekend maakbare recepten. En, belangrijk: heel erg duidelijk uitgelegd.
Op het bericht over komkommerzaad reageerde een lezer van onze nieuwsbrief. Zij wees op de sympathieke actie van prof. dr. Willem van Cotthem. Deze Vlaming zamelt overtollig zaad in voor de derde wereld. Want als je niets hebt, is een zakje zaad al duur. Wij hadden er niet eerder van vernomen. U misschien ook niet.
6 oktober 2012 – Behoorlijk bevangen door het artikel van Lucas Brouns over de Eetbare Bostuin hebben we besloten onze … Lees meer
Het e-zine Smultuin waagt zich over de grenzen en dan wel meteen in tropische sferen. Maar liefst vijftien pagina's zijn ingeruimd voor chocolade.
Op 21 oktober 2012 ontmoeten harders en de Bonte Bentheimer elkaar bij 't Ailand, het vislokaal van de Goede Vissers in Lauwersoog. Patron-cuisinier Wim Spa van De Smaeck van Spa in Makkinga maakt van deze vis en het vlees van het Bonte Bentheimer landvarken een aantal curieuze gerechten waarvan iedereen die middag kan genieten.
Wie vaak in weer en wind buiten is, graag buiten kookt en meer, heeft af en toe een nieuwe jas nodig. Dus is de website van Outdoor Outfitter vernieuwd. Een nieuwe winkel en ouderwets degelijke potten, pannen en messen en meer.
Na hun boek Twee Gulzige Italianen zijn Carluccio en Contaldo op reis gegaan door Italië. Dat zijn hun streken. Geen ondeugendheden maar mondwaterwekkende recepten van Italiaanse eenvoud. Zeer maakbaar. Past bovendien uitstekend in het huidige klimaat van de broekriem aanhalen.
In het septembernummer van The Garden staat het resultaat van een test van knolselderij. Misschien handig voor u als u overweegt zaad voor 2013 (of jaren daarna) te bestellen.
Het spannende en soms ook frustrerende aan een moestuin is dat het ene jaar doen bepaalde groenten het goed doen en het andere jaar slecht. Zo hadden de vogels bij ons bijzonder veel trek in peultjes en kapucijners. En de aardappels leden onder phytophthora, dankzij het natte voorjaar.
In bijna de gehele wereld wordt geitenvlees gegeten, maar in Nederland en België nauwelijks. Waarom niet? We genieten wel van de zuivelproducten en het uitmuntende vlees versmaden we. Geitenhouderij Hansketien breekt een lans voor mooi, eerlijk en vooral ook lekker vlees.