Vis treft Vark

Op 21 oktober 2012 ontmoeten harders en de Bonte Bentheimer elkaar bij 't Ailand, het vislokaal van de Goede Vissers in Lauwersoog. Patron-cuisinier Wim Spa van De Smaeck van Spa in Makkinga maakt van deze vis en het vlees van het Bonte Bentheimer landvarken een aantal curieuze gerechten waarvan iedereen die middag kan genieten.

De Streken van Twee Gulzige Italianen

Na hun boek Twee Gulzige Italianen zijn Carluccio en Contaldo op reis gegaan door Italië. Dat zijn hun streken. Geen ondeugendheden maar mondwaterwekkende recepten van Italiaanse eenvoud. Zeer maakbaar. Past bovendien uitstekend in het huidige klimaat van de broekriem aanhalen.

Geitenvlees

In bijna de gehele wereld wordt geitenvlees gegeten, maar in Nederland en België nauwelijks. Waarom niet? We genieten wel van de zuivelproducten en het uitmuntende vlees versmaden we. Geitenhouderij Hansketien breekt een lans voor mooi, eerlijk en vooral ook lekker vlees.

Tegen beter weten in

Onderzoeksjournalist, historicus en biologisch tuinder/wijnbouwer Dick Hollander promoveerde 7 mei 2012 op de geschiedenis van de biologische landbouw in Nederland. Van zijn proefschrift maakte hij een publieke editie, waarmee het ook voor een breed publiek toegankelijk is.