Moestuinimpressies juli
Een paar plaatjes uit de moestuin van MergenMetz. Terwijl we gebukt gaan onder een hittegolfje, floreert het een en kwijnt het ander. En we hebben een bijzondere pompoen. Of geen pompoen?
Een paar plaatjes uit de moestuin van MergenMetz. Terwijl we gebukt gaan onder een hittegolfje, floreert het een en kwijnt het ander. En we hebben een bijzondere pompoen. Of geen pompoen?
De bedden met wortelgroenten zijn met een tunnel van insectengaas afgeschermd. Dat belemmert ellendige uien- en wortelvliegen, maar ook het zicht bij het voorbijgaan. Vandaag de bedden gewied en – verrassing! – de eerste knoflook geoogst.
Ooit had ik enkele overwinterde schorseneren geplant op een lastig hoekje in de moestuin. Nu geven ze zaad. Het was … Lees meer
Dit bizarre bericht van Resource, de nieuwssite van Wageningen Universiteit & Research, is al twee weken geleden verschenen. We vonden het zo intrigerend dat we niet wisten wat we ermee aan moesten. Logisch toch, dat kinderen hun moeder volgen? Niet dus.
Het gaat hard met de sla in dit warme weer. Maar gelukkig hebben we Brown Goldring nog; een oud Brits slaras dat tot de vergeten Groentesoortenn behoort.
Over anderhalve maand is het zo ver. En als u een unieke vakantie zoekt, is dit een geweldig aanbod. Natuur, zon, theater. Dat willen we u niet onthouden.
De Wetenschapsbijlage van NRC van dit weekeinde bericht over de ontdekking van een derde sapstroomsysteem bij pompoenen (cucurbita) en komkommers (cucumis).
Op advies van Harmen Peters van ‘t Gelders Eiland gaan we oorwurmen vangen. Potjes met stro. In de haag, bij de grond.
24 Juni is het Sint Jan. San Giovanni. Jahja. Dan hebben we het over Johannes de Doper. Hij mag wel bekend zijn geworden door volgelingen te dopen in de Jordaan, maar Italiaanse katholieken koppelen aan zijn geboortedag een heel andere gewoonte.
Zaterdag viel hij in het bus het zomernummer van Bouillon! Met een subtiel in glans gedrukt cijfer 7 op de cover. Het eerste nummer van Bouillon! was Zomer 2003.
7 juni 2010 – Op 19 april j.l. werd door Slow Food Rijnzoet op haar maandelijkse bijeenkomst aandacht besteed aan schapenvlees. Op een of andere manier denkt de Nederlander dat dit vies van smaak is, maar niets is minder waar. Het resultaat van deze sessie treft u nu in onze webwinkel: verrukkelijke schapengoulash.
De Velt Open Ecotuinen-dag op 5 juni was, wat ons betreft, in alle opzichten bijzonder geslaagd. Het weer was prachtig en we hebben meer bezoekers geteld dan we hadden durven dromen.