Chocoladetaartje met witte saus
Niet te grote eenvoudige chocoladetaartjes met een saus van witte "chocolade" en gekonfijte sinaasappelschilletjes erop. Verrassend simpel en lekker.
Niet te grote eenvoudige chocoladetaartjes met een saus van witte "chocolade" en gekonfijte sinaasappelschilletjes erop. Verrassend simpel en lekker.
Een onorthodoxe taart van tamme kastanjes, met hazelnoten en amandel. Omdat hij nogal 'heavy' is, zal een klein puntje met een frisse (halve) peer als dessert niet misstaan.
Volgens ons de perfecte crème brûlée. Puur room, echte vanille. Eidooiers. Uit het Slow Food-nagerechtenboek.
Dit recept heet officieel 'Worteltaart van Jeanne'. En Jeanne is de tante van Annelène, die mede de kookrubriek van NRC vult. Het is maar dat u het weet.
Geen stoofperen. Nee. Handperen gekookt in witte wijn dat vervolgens wordt ingekookt tot een stroopje. Simpel.
Bijzondere en bijzonder lekkere taart van Guinness (of andere stout*Brits bier) en dadels. Met warme saus en slagroom. Dat moet kunnen, voor een keer.
Een frisse simpele taart – of cake – met citroen en wat amandelsnippers. Erg makkelijk om te maken.
Experiment dat kennelijk wel in de smaak is gevallen, meen ik. De taart wordt in eerste instantie bol, maar zakt bij afkoelen in. Dat is niet verwonderlijk, want het heeft veel van een soufflé.
Chocolademousse is een klassieker en een goede mousse geen grote kunst om te maken. Twee recepten.
Een basic taart, die doet denken de taart die Oma Duck in haar vensterbank zet.
Een cake van quinoa, appel en walnoten. Heel apart.