Rabarberjalouzie
Het heet rabarberjalouzie, maar het is dus een eenvoudig te maken en erg lekker rabarbergebak(je). En jaloezie heet het omdat er sneden in worden gemaakt, de stroken doen denken aan zonwering.
Het heet rabarberjalouzie, maar het is dus een eenvoudig te maken en erg lekker rabarbergebak(je). En jaloezie heet het omdat er sneden in worden gemaakt, de stroken doen denken aan zonwering.
Eens een andere en bovendien uiterst smakelijke tiramisù. Nu met rabarber en zwartebessenlikeur (crème de casis).
Makkelijk en bijzonder lekker gerechtje. Als dessert. De Spanjaarden eten deze vaak als ontbijt, bij de koffie of bij een kop warme chocomelk.
Perssinaasappels, suiker, gelatine, slagroom, eieren en een citroen. Meer heeft u niet nodig.
Het puddinkje is vrij zoet en daar hoort wat tegenover te staan. Bijvoorbeeld rode bessensaus of espressosiroop.
Warme meloenparten, zelfgemaakte gember siroop en fijngehakte munt.
Een standaard recept, waarvoor de Volkskrant eigenlijk niet de credits behoeft.
Klassiek dessert-recept, waarbij de verhouding eigeel-melk de uiteindelijke dikte van de crème bepaalt.
Een oud-Hollands dessert dat smaakt naar wentelteefjes, volgens Bram.
Dank zij de zelfgemaakte butterscotchsaus! Een ontzettend zoete appeltaart waarbij men de vingers aflikt.
Het recept voor appeltaart komt uit een kookboek uit 1895, de smaak is als van vandaag. En wie weet maakten ze deze taart ook al op deze wijze in 1795. Met krenten en amandel. Puik taartje.