Crema catalana de café
Crema catalana is de Catelaanse variant van de crème brûlée, vermoedelijk zelfs de voorganger ervan. Een romige pudding met koffiesmaak en gebrande suikerlaag erop.
Crema catalana is de Catelaanse variant van de crème brûlée, vermoedelijk zelfs de voorganger ervan. Een romige pudding met koffiesmaak en gebrande suikerlaag erop.
Toch wel bijzonder, al is het om het idee. Een zoete pudding, een crème anglaise, waarvan ongeveer de helft bestaat uit puree van oca.
Een verrukkelijk dessert van in een soort van amandelvla gegratineerde aardbeien. Met wat munt en verveine en stukjes noot erover. Hmmmm.
Panna cotta met kastanjepuree, krokante hazelnoot erover met een druppeltje grappa. Een prachtig en onweerstaanbaar dessert!
Crème caramel klinkt chique. Het is een betrekkelijk eenvoudig te maken klassiek recept. Melk, suiker en eieren. En een vanillestokje. Een lekker zoetje na een goede maaltijd.
Eens een andere en bovendien uiterst smakelijke tiramisù. Nu met rabarber en zwartebessenlikeur (crème de casis).
Perssinaasappels, suiker, gelatine, slagroom, eieren en een citroen. Meer heeft u niet nodig.
Het puddinkje is vrij zoet en daar hoort wat tegenover te staan. Bijvoorbeeld rode bessensaus of espressosiroop.
Een standaard recept, waarvoor de Volkskrant eigenlijk niet de credits behoeft.
Klassiek dessert-recept, waarbij de verhouding eigeel-melk de uiteindelijke dikte van de crème bepaalt.
Een oud-Hollands dessert dat smaakt naar wentelteefjes, volgens Bram.
Volgens mij is dit wat ze in Luxemburg stoffi noemen: dikker dan kwark, kaasachtig. In Nederland ook wel bekend als hangop.