Gegrilde asperges met ham en ei
Een klassieker op een meer moderne wijze: gegrilde asperges. De ham en ei erbij en wat kleine aardappel met gesmolten boter maken het af.
Een klassieker op een meer moderne wijze: gegrilde asperges. De ham en ei erbij en wat kleine aardappel met gesmolten boter maken het af.
Een vlot te maken en zeer smakelijk gerecht met hele asperges op een pasta met ei en toegedekt met bechamelsausje.
Eens wat anders, de o zo Nederlandse witte asperges op o zo Italiaanse polenta. En lekker dat dat is!
Een verrukkelijke risotto met stukjes asperge en citroensap en -rasp. Om je vingers bij af te likken.
Betrekkelijk eenvoudig te maken pastagerecht met asperges en spinazie. Met kaas en eventueel spekjes erover.
Zeer smakelijk gerecht van twee groenten die in mei volop in de moestuin staan. Of verkrijgbaar bij de groentenboer. Asperges onder een dekje van spinazie met een bechamelsuas.
Een taartje met asperges. Dit is een uiterst smakelijke combinatie van deze voorjaarsgroente met de notige rucola (raketsla) en dan ook hazelnoten.
Uitstekend gerecht van pasta met asperges en wat rucola. Met een gepocheerd eitje er bovenop. Wat wil een mens nog meer in dit voorjaar?
Altijd lekker. Niet voor niets een klassieker van gekookte asperges met gesmolten boter en gekruimeld hardgekookt ei.
Het is nu bijna een jaar geleden dat enkele culinaire schrijvers en bloggers in een grote keuken in Vleuten bijeen kwamen om de ideale aspergebereiding te onderzoeken.
In olie gegaarde asperges zijn erg lekker. In olie tot 90 graden duurt het een half uur. En helemaal niet vet!