Stamppot Bataat – Rode Russische kool
Sodeknetters wat een lekkere variant op de boerenkoolstamp. Een mooie licht zoete notige smaak geeft het zelfs een zomerse schwung.
Sodeknetters wat een lekkere variant op de boerenkoolstamp. Een mooie licht zoete notige smaak geeft het zelfs een zomerse schwung.
Zeer smakelijke salade, die uitstekend past op een grauwe dag in begin december. De kool staat net als de peterselie gewoon nog op het veld, de droogbonen zijn binnen, wat wil je nog meer?
Goddelijk ovenschoteltje met orzo (kleine pasta) en palmkool (cavolo nero) of boerenkool en kaas. Betrekkelijk simpel te maken en ziet er ook nog mooi uit. Goed voor een koude winterdag.
Op zoek naar een andere manier van boerenkool bereiden, vonden we diverse verwijzingen naar dit choux paysanne (Boere-Kool) recept van Vincent La Chapelle. We hebben het een heel klein beetje aangepast. Anders en erg lekker!
Boerenkool of palmkool heel anders. Fijngesneden kool met quinoa en wat kruiden kneden tot een burger. En dan bakken natuurlijk. Heerlijk.
Boerenkool of palmkool en worst maar niet met aardappelen, maar met gort. Een erg leuke en smakelijke variant.
Curieuze combinatie van pasta, boerenkool, ingelegde citroen en râs el hânout. En het smaakt uitstekend!
Snoekbaars met kool en een scheutje PX-sherry. Daarbij wat gebakken knoflook. Het zoetje van deze sherry geeft een bijzondere "touch".
Grappig groentegerecht/bijgerecht dat niet meer is dan de naam zegt.
Boerenkool op een andere manier. Fusion cooking: boerenkool, kerriepoeder, sojasaus en pasta. En feta.
Veel boerenkoolblad en aardappelen, een uitje en wat kruiderij vormen de basis voor de klassieke boerenkoolstamppot.