Rumbonen op zoete aardappel
Zwarte pronkbonen gestoofd met rum en kruiden en blokjes ananas op een bedje van zoete aardappel. Mooi, gezond en vegetarisch.
Zwarte pronkbonen gestoofd met rum en kruiden en blokjes ananas op een bedje van zoete aardappel. Mooi, gezond en vegetarisch.
Aroniabessen zijn de aller-allergezondste bessen die er zijn. Maar zo niet te eten. Wel voor jam, gedroogd om thee van te maken en in dit gerecht. Het lijkt bizar en zo ziet het er ook uit. Zwarte bonen en bijna even grote zwarte bessen. Maar het smaakt!
Zeer smakelijke salade, die uitstekend past op een grauwe dag in begin december. De kool staat net als de peterselie gewoon nog op het veld, de droogbonen zijn binnen, wat wil je nog meer?
Eens wat anders met rabarber. Een chili met of sin carne y con ruibarbo. Oftewel stukjes rabarber in een bonengerecht. Het smaakt uitstekend. Deze houden we er in.
Een oogstfeestmaal, helemaal in het seizoen, van de Wampanoag Indianen en Pilgrim Fathers anno 1623. Maïs, pompoen, bonen en aardperen zijn de hoofdingrediënten.
Eenvoudige en smakelijke salade van boter- of reuzebonen, rode ui, olijfolie en makreel.
Mjum, mjum, mjum. Dit is erg lekker. In plat Nederlands: raapstelen, bonen en spaghetti. Maar dan wel cime di rapa, bijzondere Italiaanse raapstelen, en de lekkerste bonen die er zijn, de kievitsbonen.
Oostafrikaanse curry met zwartoogbonen. Uitstekend van smaak en eenvoudig te maken. Met o.a. gember, kurkuma, en koriander. En een groene of rode peper.
Fraai receptje van verse spinazie met bonen, en natuurlijk wat ui en knoflook. Uitstekende vegetarische schotel, en anders met een visje erbij.
Eenvoudig doch zeer voedzaam gerecht uit Nepal, waar het met bamboescheuten wordt gemaakt die in de zuidelijke Himalaya groeien. (Ik gebruikte bamboescheuten uit blik). Hoewel dit gerecht soms als soep wordt beschreven, is het een echt hoofdgerecht dat met rijst wordt gegeten. U kunt er ook knapperig brood en een salade bij geven.
Deze risotto van rozemarijn met verse borlotti- of borlotto-bonen (kievitsbonen), met wat bleke bleekselderij is goddelijk.
Verrukkelijk traditionele soep van boterbonen, spek en chorizo uit de omgeving van Segovia, midden Spanje.