Koolrabi-Ham schotel
Ovenschotel van blokjes koolrabi, aardappel en ham. Smakelijk gerecht, feest voor het oog en doet qua smaak iets denken aan bloemkool met nootmuskaat.
Groente is onze leidraad. We koken met wat op dat moment in de tuin is te oogsten. Zoals een moestuinier dat betaamt te doen. Links staat +groente. Klik er op en er ontrolt zich een lijst met groentenamen. Kies je groente en zie de recepten.
Ovenschotel van blokjes koolrabi, aardappel en ham. Smakelijk gerecht, feest voor het oog en doet qua smaak iets denken aan bloemkool met nootmuskaat.
Oostafrikaanse curry met zwartoogbonen. Uitstekend van smaak en eenvoudig te maken. Met o.a. gember, kurkuma, en koriander. En een groene of rode peper.
Fraai receptje van verse spinazie met bonen, en natuurlijk wat ui en knoflook. Uitstekende vegetarische schotel, en anders met een visje erbij.
Rabarbertaart met maanzaad en kokos. Eens wat anders, niet moeilijk te maken en bovendien nog smakelijk ook!
Snel en smakelijk recept van pasta (penne) met veel rucola en walnoten. En een pepertje erdoorheen voor de pit.
Het zure in de rabarber zorgt voor sappig gegaard vlees. Ongebruikelijk, maar bijzonder smakelijk.
Een verrassend verrukkelijke quiche van overwegend look-zonder-look. Met reepjes paprika of ansjovis.
Eenvoudige rösti van uiteraard aardappel en een fikse bos daslook. Eenvoudig te maken en zeer smakelijk als voor- of bijgerecht.
Uitstekend smakende quiche (of ovenschotel) van plakjes aardappel en daslook. Met wat bieslook. Makkelijk te maken, maar wel drie kwartier in de oven.
Smakelijk en snel. Een paar fikse bossen hartstikke vers daslook blad, wat tenen knoflook en een Spaanse peper. Pasta koken, de groenten even wokken. Mengen en klaar.
Gratin van aardappel, aardpeer en artisjokharten. Aardpeer is winter. Artisjok is zomer. Dus die artisjokharten komen uit pot of blik. Een en ander bestreken met roomboter en bestrooid met fijngehakte peterselie. Een zeer smakelijke schotel.
Een uitstekende lauwwarme salade van aardperen (topinamboer) met een dressing van notenolie en balsamicoazijn.