Pastinaakpuree met schapengehaktballen
Het ziet er moeilijker uit dan het is te maken. Eenvoudig doch zeer smakelijk gerecht van pastinaakpuree en wat balletjes van lams- of schapengehakt en daarover een passende saus.
Groente is onze leidraad. We koken met wat op dat moment in de tuin is te oogsten. Zoals een moestuinier dat betaamt te doen. Links staat +groente. Klik er op en er ontrolt zich een lijst met groentenamen. Kies je groente en zie de recepten.
Het ziet er moeilijker uit dan het is te maken. Eenvoudig doch zeer smakelijk gerecht van pastinaakpuree en wat balletjes van lams- of schapengehakt en daarover een passende saus.
Een oogstfeestmaal, helemaal in het seizoen, van de Wampanoag Indianen en Pilgrim Fathers anno 1623. Maïs, pompoen, bonen en aardperen zijn de hoofdingrediënten.
Volgens een recept uit 1839 gemaakte pompoenbroodjes, of cakejes. Gemaakt van flespompoen (butternut squash), maismeel en gecondenseerde melk. Smaakt ouderwets lekker
Goddelijk ovenschoteltje met orzo (kleine pasta) en palmkool (cavolo nero) of boerenkool en kaas. Betrekkelijk simpel te maken en ziet er ook nog mooi uit. Goed voor een koude winterdag.
Makkelijk en snel recept voor aardappelkoeken. Wij maakten ze met yacon, maar er kan natuurlijk van alles door worden gedaan.
Op de huid gebakken kabeljauwfilet op zacht gesmoorde, kruidige zuurkool waaromheen druiven zijn gedrapeerd. Een goddelijk gerecht.
Nederlands vanwege de jenever, want yacon komt uit Zuid-Amerika. Uiterst smakelijke soep die een mooie balans treft met het zoete van dit knolgewas en een scheut jenever, croutons en peterselie,
Hapje vooraf. Snel gemaakt. Van gesmoorde paddenstoelen met knoflook en peterselie op wat geroosterd brood.
Taart van blokjes biet (alle kleuren gebuikten wij), gestampte aardappels, wat mosterd, room en eieren. In een vorm van bladerdeeg. Zeer smakelijk.
Puik, in principe Noord-Afrikaans, gerecht, maar nu eens met yacon in plaats van aardappel. Met wortel en spinazie. En vis. Maar kan ook vegetarisch blijven.
Bitter en zoet, dat gaat mooi samen in deze roerbak van groenlof, yacon (appelwortel) en runderlever. Afgemaakt met een beetje sojasaus.
Te veel tamme kastanjes? Maak er een herfstige pesto van. Makkelijk te maken en verrukkelijk met een vleug salie erdoor.