Koolrabi met ham
Rauw blijft koolrabi het lekkerst. Maar een keer warm? Moet kunnen. Dit recept met ham en rozemarijn (en een likje mosterd) smaakt uitstekend.
Groente is onze leidraad. We koken met wat op dat moment in de tuin is te oogsten. Zoals een moestuinier dat betaamt te doen. Links staat +groente. Klik er op en er ontrolt zich een lijst met groentenamen. Kies je groente en zie de recepten.
Rauw blijft koolrabi het lekkerst. Maar een keer warm? Moet kunnen. Dit recept met ham en rozemarijn (en een likje mosterd) smaakt uitstekend.
Een lekkere voorjaarstaart met aardbeien uit eigen tuin en banketbakkersroom, of crème anglaise met slagroom, zoals u wilt.
Opeens is rabarber toch lekker: Een moes, compote, van rabarber en frambozen.
Altijd maar dat Aziatische gedoe. Ik wilde peultjes met pasta. Een geslaagd experiment: met spek, room en wat salie.
Peultjes en kip als een oosters getint gerecht met witte rijst. Altijd lekker.
Peultjes in een saus van tomaat, basilicum en peterselie is Italiaans, dus lekker. Maar eigenlijk niet zo bijzonder.
Een snel, makkelijk en lekker authentiek Italiaans pastagerecht dat zowel met snijbiet als met spinazie kan worden gemaakt. En ricotta en de ham, niet te vergeten.
Gemengde sla op Spaanse wijze; met chorizo, paprika en croutons. Voor een goede lunch of, waarom niet, als zomers avondmaal.
Fotoreportage van het prepareren en koken van een artisjok. De blaadjes kan je dan met een vinaigrette eten, het hart blijft over. Voor een ander gerecht.
Blad en stelen van snijbiet, Puy linzen en tomaten zijn de belangrijkste ingredienten van deze boeiende schotel. Trek er maar twee uur voor uit; dit is het ware slow food.
Radijsjes met fijngesneden venkel en sinaasappel als een salade, aldus Thom van Steenis.
Eenvoudige, bijna haast klassieke aardappelsalade maar dan ook met radijs. Goed voor een warm voorjaar. De dressing is uitstekend.