Tuinbonenpilav
Deze pilaf (of pilav – of risotto) van tuinbonen met wat rozijnen en cashewnoten is vegetarisch. Snel te maken en zelfs lekker.
Groente is onze leidraad. We koken met wat op dat moment in de tuin is te oogsten. Zoals een moestuinier dat betaamt te doen. Links staat +groente. Klik er op en er ontrolt zich een lijst met groentenamen. Kies je groente en zie de recepten.
Deze pilaf (of pilav – of risotto) van tuinbonen met wat rozijnen en cashewnoten is vegetarisch. Snel te maken en zelfs lekker.
Juni, maar ook juli geeft o.a. koolrabi’s en worteltjes (peentjes). Dit is een smakelijke combinatie met hazelnoten, citroen en peterselie. Te eten als lauwwarme salade.
Schapen- of lamsvlees, gestoofd, met tuinbonen en wat peultjes op Noord-Afrikaanse wijze. Makkelijk en heel erg lekker!
Aardbeien in een siroop van suiker, rode wijn en cointreau. En een snufje kaneel. Ook heel lekker. En zoe-hoet!
Rauw blijft koolrabi het lekkerst. Maar een keer warm? Moet kunnen. Dit recept met ham en rozemarijn (en een likje mosterd) smaakt uitstekend.
Een lekkere voorjaarstaart met aardbeien uit eigen tuin en banketbakkersroom, of crème anglaise met slagroom, zoals u wilt.
Opeens is rabarber toch lekker: Een moes, compote, van rabarber en frambozen.
Altijd maar dat Aziatische gedoe. Ik wilde peultjes met pasta. Een geslaagd experiment: met spek, room en wat salie.
Peultjes en kip als een oosters getint gerecht met witte rijst. Altijd lekker.
Peultjes in een saus van tomaat, basilicum en peterselie is Italiaans, dus lekker. Maar eigenlijk niet zo bijzonder.
Een snel, makkelijk en lekker authentiek Italiaans pastagerecht dat zowel met snijbiet als met spinazie kan worden gemaakt. En ricotta en de ham, niet te vergeten.
Gemengde sla op Spaanse wijze; met chorizo, paprika en croutons. Voor een goede lunch of, waarom niet, als zomers avondmaal.