Groente
Groente is onze leidraad. We koken met wat op dat moment in de tuin is te oogsten. Zoals een moestuinier dat betaamt te doen. Links staat +groente. Klik er op en er ontrolt zich een lijst met groentenamen. Kies je groente en zie de recepten.
Orecchiette met snijbiet
Orecchiette is geribbelde scheljespasta of oortjespasta. Dit is een makkelijk en smakelijk recept met ansjovis en snijbiet.
Inktvis uit de wok met knoflook en peultjes
Een makkelijk "Oosters" recept met inktvis en peultjes. Van de hand van Onno Kleyn.
Curry met zoete aardappel en aubergine
Smakelijke, ietwat pittige curry met aubergine en zoete aardappel (bataat). En natuurlijk met kokosmelk, citroengras, limoen en naar keus verse koriander. Makkelijk en erg lekker.
Spinaziesalade met rabarberdressing
Lichtgekookte plakjes rababarber op spinazieblaadjes met een zoetzure dressing
Makreelrolletjes met rabarber
Opgerolde makreelfilets met een vulling op basis van rabarber, ui en wat peper en zout. Lekkerrrrr!
Rucola met aardbei en rabarbervinaigrette
Gemaakt tijdens de Derde Dinsdag van Slow Food Rijnzoet. Lekker, maar neem meer rabarber in verhouding tot de aardbeien.
Rabarbersaus
Iedereen kan rabarberpuree (rabarbersaus) maken: rabarber, suiker, wat water. Deze is met cider en citroenrasp.
Ensalada de pimientos
Zeer smakelijke Spaanse salade van gegrillde paprika's met ei en ansjovis.
Witlofconfituur (witlofjam)
Jam, of beter: confituur, van witlof. Met bessengelei. Een bijzonder recept.
Heerlijke tomaatjes
Kerstomaatjes in de oven ingedroogd, op Italiaanse wijze. Verdomd lekker.
Spruitenschotel
Eenvoudige doch voedzame ovenschotel met aardappels, prei en spruitjes. Op een laagje rul schapen- of lamsgehakt. Uitstekende doordeweekse “pot”.
