Aardperen met komijn en sjalotten
Mooi bruin, met komijnzaad gebakken aardperen en meegebakken fijne sjalot en tenslotte een vleug cayennepeper, maakt het een smakelijk gerecht.
Groente is onze leidraad. We koken met wat op dat moment in de tuin is te oogsten. Zoals een moestuinier dat betaamt te doen. Links staat +groente. Klik er op en er ontrolt zich een lijst met groentenamen. Kies je groente en zie de recepten.
Mooi bruin, met komijnzaad gebakken aardperen en meegebakken fijne sjalot en tenslotte een vleug cayennepeper, maakt het een smakelijk gerecht.
Aspergetaartjes zijn simpel te maken en ogen indrukwekkend. Eigenlijk zijn het gewoon asperges en een beetje mosterd. Maar kan makkelijk ook als een iets grotere taart worden gemaakt.
Risotto van asperges, met Hollandse garnalen en oude kaas.
Gschwellti Topinambur mit Käsemayonnaise, op zijn Zwitserduits gezegd.
Als je chips van aardappel kan maken, waarom dan niet van aardpeer? Wel opletten: opeens zijn ze donkerbruin of zelfs zwart.
Als je frites van aardappel kan maken, waarom dan niet van aardpeer?
Een uitzonderlijk lekkere quiche met salsifis (haverwortel, boksbaard, blauwe morgenster, kies maar een naam). Kan ook met schorseneren.
Een salade met nieuwe aardappeltjes. Hertshoornweegbree groeit als onkruid in de moestuin…..
Dit recept staat hier alleen omdat het de lekkerste guacamole is die er bestaat. Want avocado's verbouwen we niet.
Zelf augurken inmaken, wie doet dat nog? Er was een literatuurstudie in oude boeken voor nodig. Dit is het resultaat. Knackige augurken!
Caponata di Melanzane is een typisch Siciliaans vegetarisch gerecht, met aubergine, tomaten, uien, selderij olijven en kappertjes. Erg lekker bij witte vis, een stukje vlees of op een bruschetta (stukje geroosterd stokbrood) bij de borrel. Je eet de caponata nooit en te nimmer warm!
Gurgulion lijkt veel op ratatouille, met aubergine, courgette, paprika, tomaat en wat kruiden. Bijzonder smakelijk en echt iets voor augustus als alles er in overvloed is.