Aardappelstoofpot
Een stoofpot met wortel, rode ui, knoflook en rozemarijn voor waterkoude winterdagen
Groente is onze leidraad. We koken met wat op dat moment in de tuin is te oogsten. Zoals een moestuinier dat betaamt te doen. Links staat +groente. Klik er op en er ontrolt zich een lijst met groentenamen. Kies je groente en zie de recepten.
Een stoofpot met wortel, rode ui, knoflook en rozemarijn voor waterkoude winterdagen
Klaar in een mum van tijd.
Salade van worteltjes met verschillende kleuren.
Een soort basispompoensoep waar helemaal niets mis mee is. Kan zo worden gegeten of verder opgeleukt met wat andere groenten.
Lekkere zomerse salade van zuurkool, paprikareepjes, olijven en karwij. Snel gemaakt.
Basisrecept voor gegratineerde aardappelen met kaas, knoflook en boter. Fout eten, maar wel lekker.
Een aardappelsalade, zoals er zo vele zijn.
Een eenvoudige wortelsalade met Dijonmosterd
In de oven gegaarde of gebakken, zo u wenst: geroosterde, partjes aardappel met rozemarijn en tijm. Altijd lekker.
Eenvoudige, boerse soep uit Piemonte, Italië. Pompoen, aardappels en groene kruiden van het moment. Maar met salie wel heeeel erg lekker.
Een verdomd lekkere maaltijdsoep van aardperen (topinambour). Maar waarom het Palestijnse soep heet? Met ham of spek, dat kan niet bij Joden en Mohammedanen. Maar er leven ook veel Christenen. Dat zal het wel zijn.
Stukken schorseneren met penne en tomaten, olijven en peterselie in een met Parmezaanse kaas bedekte ovenschotel. Dat is gewoon smullen.