Tagliatelle met wortel-walnotensaus
Een wel zeer en uiterst smakelijke vegetarische pastasaus met wortel, walnoot en tomaat. En natuurlijk een kloeke scheut witte wijn.
Een wel zeer en uiterst smakelijke vegetarische pastasaus met wortel, walnoot en tomaat. En natuurlijk een kloeke scheut witte wijn.
…. in tempurabeslag en gebakken.
Met zoete ui. Dat is wel belangrijk in dit recept. "Normale" ui is te bitter.
Basis tomatensaus voor menig gerecht.
Jam van tomaten is lekker. Maar waarbij eet je het?
Precies wat de naam zegt: penne (pasta) met rucola en tomaat. En wat basilicumblad erdoor en Parmezaanse kaas ervover. Eenvoudig, lekker, Italiaans.
De oogst van de pompoenen valt samen met de laatste courgettes. Een ideaal moment voor dit gerecht. Toch?
Dit recept staat hier alleen omdat het de lekkerste guacamole is die er bestaat. Want avocado's verbouwen we niet.
Caponata di Melanzane is een typisch Siciliaans vegetarisch gerecht, met aubergine, tomaten, uien, selderij olijven en kappertjes. Erg lekker bij witte vis, een stukje vlees of op een bruschetta (stukje geroosterd stokbrood) bij de borrel. Je eet de caponata nooit en te nimmer warm!
Gurgulion lijkt veel op ratatouille, met aubergine, courgette, paprika, tomaat en wat kruiden. Bijzonder smakelijk en echt iets voor augustus als alles er in overvloed is.
Klassieke, simpele, snelle saus voor de pasta met reepjes courgette, tomaat en lekker wat basilicum.
Een paté die zowel warm als koud kan worden gegeten.