Klassieke rabarbertaart
Makkelijk te maken en uitstekend smakende klassieke rabarbertaart met roerdeeg.
Makkelijk te maken en uitstekend smakende klassieke rabarbertaart met roerdeeg.
Hortapita zegt het al: horta is van groen(ten) en pita is van brood. Een verrukkelijke groententaart in Griekse stijl met wilde groenten, zoals zevenblad, paardenbloem, weegbree, brandneteltoppen, misschien brave hendrik, wat look-zonder-look. Noem maar op.
Uitstekend gerecht van pasta met asperges en wat rucola. Met een gepocheerd eitje er bovenop. Wat wil een mens nog meer in dit voorjaar?
Hummus hoeft niet alleen maar van kikkererwten te zijn. Deze is van (winter)wortels. Een heerlijke hummus met dezelfde kruiden als de “echte”.
Lekkere radicchio salade met kikkererwten en groene olijven. Afgemaakt met Parmezaanse kaas en pompoen- of zonnebloempitten en een balsamico-dressing.
Eenvoudige schotel van gestampte koolraap. Aangemaakt met wat roomboter en eventueel wat mosterd. Erop eieren en een fijn laagje kaas.. Niet te versmaden.
Een bijzonder lekkere chocoladetaart zonder bloem of meel. Wel met gemalen amandelen en honing. Niet moeilijk om te maken.
Een heerlijke lunch of eenvoudig avondmaal. Een omelet, dubbel geklapt en daartussen het bitterzoete van roodlof (oftewel radicchio).
Verrukkelijke ovenschotel met plakken aardappel en flespompoen (butternut), met daartussen een laag subtiel bittere radicchio (roodlof). Maken! Smikkelen!
Aardpeerwafels zijn lekkere wafels van beslag met aardpeer. Het is een klusje van niets: beslag van meel, eieren en wat melk. Plus peper en zout en dan geraspte aardpeer. Bakken!
Een oogstfeestmaal, helemaal in het seizoen, van de Wampanoag Indianen en Pilgrim Fathers anno 1623. Maïs, pompoen, bonen en aardperen zijn de hoofdingrediënten.