Koude avocadosoep
Het kan wild, zoals wij deden met zevenblad, of met spinazie of snijbiet. Deze koude avocadosoep is niet te versmaden. Met maïs en komkommer, iets voor hartje zomer en warme dagen!
Het kan wild, zoals wij deden met zevenblad, of met spinazie of snijbiet. Deze koude avocadosoep is niet te versmaden. Met maïs en komkommer, iets voor hartje zomer en warme dagen!
Bijzonder taartje van aardappel, palmkool (cavolo nero) en taleggio, een zachte Italiaanse kaas. Een subtiele combinatie.
Zaalouk is een verrukkelijk Marokkaans gerecht van aubergine en tomaat. En wat peterselie en koriander. Niet te versmaden!
Een eenvoudig en snel te maken Indiase curry met mungbonen of rode linzen en slangkalebas.
Courgettes in slierten gesneden en het als het ware spaghetti opdienen met een aanklevende saus van crème fraîche met knoflook en Spaanse peper.Een smakelijk tussengerecht of lichte hoofdmaaltijd.
Mjum, mjum, mjum. Dit is erg lekker. In plat Nederlands: raapstelen, bonen en spaghetti. Maar dan wel cime di rapa, bijzondere Italiaanse raapstelen, en de lekkerste bonen die er zijn, de kievitsbonen.
Oostafrikaanse curry met zwartoogbonen. Uitstekend van smaak en eenvoudig te maken. Met o.a. gember, kurkuma, en koriander. En een groene of rode peper.
Fraai receptje van verse spinazie met bonen, en natuurlijk wat ui en knoflook. Uitstekende vegetarische schotel, en anders met een visje erbij.
Eenvoudige rösti van uiteraard aardappel en een fikse bos daslook. Eenvoudig te maken en zeer smakelijk als voor- of bijgerecht.
Uitstekend smakende quiche (of ovenschotel) van plakjes aardappel en daslook. Met wat bieslook. Makkelijk te maken, maar wel drie kwartier in de oven.
Smakelijk en snel. Een paar fikse bossen hartstikke vers daslook blad, wat tenen knoflook en een Spaanse peper. Pasta koken, de groenten even wokken. Mengen en klaar.
Gratin van aardappel, aardpeer en artisjokharten. Aardpeer is winter. Artisjok is zomer. Dus die artisjokharten komen uit pot of blik. Een en ander bestreken met roomboter en bestrooid met fijngehakte peterselie. Een zeer smakelijke schotel.