Meer
Zelf azijn maken
Azijn maken is makkelijk. Maar het moet wel in de zomer gebeuren, want dan is het voldoende warm. Bewaar uw resten wijn en maak uw eigen azijn.
Nocino
Italiaanse walnoten likeur. Makkelijk zelf te maken, als je een walnotenboom hebt, of er een weet te staan.
Pasta met asperges en mint
Korte pasta met punten (en stukjes) asperges en mint dat heel goed als een primi in een Italiaanse maaltijd past.
Curry met zoete aardappel en aubergine
Smakelijke, ietwat pittige curry met aubergine en zoete aardappel (bataat). En natuurlijk met kokosmelk, citroengras, limoen en naar keus verse koriander. Makkelijk en erg lekker.
Spinaziesalade met rabarberdressing
Lichtgekookte plakjes rababarber op spinazieblaadjes met een zoetzure dressing
Grace’s Easy Iced Lemon Tea
Gedronken bij Corinne en Jan-Willem. In de zon, in hun tuin, aan de oever van de IJssel. Een geweldige ambiance en deze thee smaakte (dus) uitstekend.
Rabarbersaus
Iedereen kan rabarberpuree (rabarbersaus) maken: rabarber, suiker, wat water. Deze is met cider en citroenrasp.
Witlofconfituur (witlofjam)
Jam, of beter: confituur, van witlof. Met bessengelei. Een bijzonder recept.
Chocolademousse
Chocolademousse is een klassieker en een goede mousse geen grote kunst om te maken. Twee recepten.
Risotto met schorseneren
Een makkelijke en smakelijke risotto met de echte wintergroente schorseneer. Verrijkt met bijvoorbeeld shiitakes is het niet te versmaden.
Pizzadeeg
Pizzadeeg is in essentie bloem, droge gist en wat water. De kunst is om het lang genoeg te laten rijzen. Plan uw pizza dus minstens een dag, misschien wel een week vooruit.