Pizzadeeg
Pizzadeeg is in essentie bloem, droge gist en wat water. De kunst is om het lang genoeg te laten rijzen. Plan uw pizza dus minstens een dag, misschien wel een week vooruit.
Pizzadeeg is in essentie bloem, droge gist en wat water. De kunst is om het lang genoeg te laten rijzen. Plan uw pizza dus minstens een dag, misschien wel een week vooruit.
De zgn. Vichysoisse glaceé. Koude preisoep.
Een simpele preisoep met, desgewenst, een verrassende touch van truffeltappenade.
Dit recept kwam ik toevallig tegen op mijn harde schijf. Intrigerend. Dus gemaakt. De compote is een prettig zurig smaakcontrast met de toch wel zoete soep.
Borlottibonen-speltsoep is een supersoepie van kievitsbonen, zo heten ze in het Nederlands, spelt. Even van te voren plannen in verband met het weken van de bonen en de spelt. Maar dan is het snel gemaakt.
Verrukkelijke, ietwat zoet-hartige warme salade. Weinig woorden aan toe te voegen, anders dan de titel al aangeeft.
Makkelijk te maken en lekker bij paté, worst en kaas.
In principe met eekhoorntjesbrood. Fungi porcini, op zijn Italiaans. Maar allerlei andere boleten zijn ook goed (berkenboleet, kastanjeboleet). Erg lekker.
De Arabische rijst dat een meelproduct is.
Tadziki, tzaziki, cacik. Komkommer met yoghurt, knoflook en wat kruiden. Dille of munt? Grieks of Turks. Twee recepten uit gerenommeerde kookboeken.
Een wel zeer en uiterst smakelijke vegetarische pastasaus met wortel, walnoot en tomaat. En natuurlijk een kloeke scheut witte wijn.