Minestrone
Een stevige klassieke Italiaanse maaltijdsoep waarin de vaste ingredienten borlotti-bonen en pasta zijn. En voor de rest wat voorhanden is.
Een stevige klassieke Italiaanse maaltijdsoep waarin de vaste ingredienten borlotti-bonen en pasta zijn. En voor de rest wat voorhanden is.
Zelf visbouillon of visfond maken is niet moeilijk. U weet wat er in gaat en als u het als ijsblokjes invriest, is het later gemakkelijk gedoseerd te gebruiken bij de bereiding van gerechten. En loont het? Niet in vergelijk met blokjes, wel als u potten fond zou kopen.
Deze komkommersoep is koud. Komkommer en yoghurt en dille, maar dan volgens een recept van Gordon Ramsay. En nog lekker ook.
Wat te doen met brandnetels in de tuin. Het is een waardplant voor veel vlinders; ze prikken; ze woekeren. Je kunt er ook lekkere soep van koken.
Grumbiersupp. Een authentiek recept van de Hunsrück. Voedzaam, boers, lekker. Met o.a. ui, wortel en knoflook.
Een lekkere soep van butternut squash (pompoen) en paprika. Met de ambities van Michelin-sterren.
Soep van suikermais. Moestuiniers gebruiken heel verse mais, anderen diepvriesmais. Voedzame soep die heet of koud (en dan ook wel heet, op andere wijze) kan worden gegeten.
Aanrader. Ontzettend lekkere koude komkommersoep met tomaten, komkommer en geklopt ei. Een authentiek Italiaanse soep uit het Slow Food kookboek Groenterecepten van Italiaanse Osteria’s.
De zgn. Vichysoisse glaceé. Koude preisoep.
Een simpele preisoep met, desgewenst, een verrassende touch van truffeltappenade.
Dit recept kwam ik toevallig tegen op mijn harde schijf. Intrigerend. Dus gemaakt. De compote is een prettig zurig smaakcontrast met de toch wel zoete soep.