Pompoenbroodjes
Volgens een recept uit 1839 gemaakte pompoenbroodjes, of cakejes. Gemaakt van flespompoen (butternut squash), maismeel en gecondenseerde melk. Smaakt ouderwets lekker.
Volgens een recept uit 1839 gemaakte pompoenbroodjes, of cakejes. Gemaakt van flespompoen (butternut squash), maismeel en gecondenseerde melk. Smaakt ouderwets lekker.
Goddelijk ovenschoteltje met orzo (kleine pasta) en palmkool (cavolo nero) of boerenkool en kaas. Betrekkelijk simpel te maken en ziet er ook nog mooi uit. Goed voor een koude winterdag.
Makkelijk en snel recept voor aardappelkoeken. Wij maakten ze met yacon, maar er kan natuurlijk van alles door worden gedaan.
Nederlands vanwege de jenever, want yacon komt uit Zuid-Amerika. Uiterst smakelijke soep die een mooie balans treft met het zoete van dit knolgewas en een scheut jenever, croutons en peterselie,
Hapje vooraf. Snel gemaakt. Van gesmoorde paddenstoelen met knoflook en peterselie op wat geroosterd brood.
Taart van blokjes biet (alle kleuren gebuikten wij), gestampte aardappels, wat mosterd, room en eieren. In een vorm van bladerdeeg. Zeer smakelijk.
Makkelijke en zeer smakelijke ovenschotel onder een dekentje van béchamel. Met courgette, wortels en prei. Plus natuurlijk knoflook, ui, salie.
Het kan wild, zoals wij deden met zevenblad, of met spinazie of snijbiet. Deze koude avocadosoep is niet te versmaden. Met maïs en komkommer, iets voor hartje zomer en warme dagen!
Bijzonder taartje van aardappel, palmkool (cavolo nero) en taleggio, een zachte Italiaanse kaas. Een subtiele combinatie.
Zaalouk is een verrukkelijk Marokkaans gerecht van aubergine en tomaat. En wat peterselie en koriander. Niet te versmaden!
Een eenvoudig en snel te maken Indiase curry met mungbonen of rode linzen en slangkalebas.
Courgettes in slierten gesneden en het als het ware spaghetti opdienen met een aanklevende saus van crème fraîche met knoflook en Spaanse peper.Een smakelijk tussengerecht of lichte hoofdmaaltijd.