Geroosterde aardperen
Geroosterde aardperen zijn enigszins knapperig van buiten en lekker zacht en zoet van binnen. Makkelijk te maken. Alleen even schrobben.
Geroosterde aardperen zijn enigszins knapperig van buiten en lekker zacht en zoet van binnen. Makkelijk te maken. Alleen even schrobben.
Porettenzopp is een van Letzebuergs nationale gerechten. Op zoek naar de smaak van de porettenzopp van mijn Luxemburgse oma (bomi), is deze preisoep een vrij goede benadering.
Het heet Brabantse Puree, en het is een bijzonder smakelijke spruitjesstamppot met een historisch karakter, als we Groentekookboek moeten geloven.
Uitstekend vegetarisch gerecht. Een ragout van aubergine en tempeh en tomaten. En natuurlijk met ui en knoflook, maar ook kappertjes, olijven en pijnboompitten. Eet smakelijk!
Drie maal overgenomen. Dan moet het wel een uitstekende linzensalade zijn. Wij namen het over uit het boek Familierecepten van Felix Wilbrink, die het op zijn beurt weer uit Peulvruchten van Jenny Chandler heeft.
Boerenkool of palmkool heel anders. Fijngesneden kool met quinoa en wat kruiden kneden tot een burger. En dan bakken natuurlijk. Heerlijk.
De kookboeken van Madhur Jaffrey zijn wat ons betreft onmisbaar in de vegetarische keuken. Ook voor de deeltijd vegetariër. Wij zijn een fan. Dit nieuwe boek in Nederlandse vertaling biedt opnieuw een rijk pallet aan eenvoudige maar soms o zo spannende gerechten. Maar liefst 200 recepten. Voor elke dag wat.
Eenvoudig doch zeer voedzaam gerecht uit Nepal, waar het met bamboescheuten wordt gemaakt die in de zuidelijke Himalaya groeien. (Ik gebruikte bamboescheuten uit blik). Hoewel dit gerecht soms als soep wordt beschreven, is het een echt hoofdgerecht dat met rijst wordt gegeten. U kunt er ook knapperig brood en een salade bij geven.
Puik soepje, deze van rode linzen en limoen – met kafirblaadjes, citroengras en verse koriander.
Een uitmuntende maaltijdsoep van prei en pastinaak met olijven en feta.
De rode pastasaus kent nu eens geen tomaat. Betrekkelijk eenvoudig te maken gerechtje van (rode) bieten en pasta. Met wat feta en walnoot. En gefrituurde salieblaadjes om het af te maken.
Uitmuntend vegetarisch gerecht van dunne spaghetti (linguine) met tomaten en artisjokharten. En natuurlijk wat ui, knof en kruiden. Heerlijk.