Vegetarisch
Pasta met asperges en gepocheerd ei
Uitstekend gerecht van pasta met asperges en wat rucola. Met een gepocheerd eitje er bovenop. Wat wil een mens nog meer in dit voorjaar?
Wortelhummus
Hummus hoeft niet alleen maar van kikkererwten te zijn. Deze is van (winter)wortels. Een heerlijke hummus met dezelfde kruiden als de “echte”.
Radicchio salade met kikkererwten en olijven
Lekkere radicchio salade met kikkererwten en groene olijven. Afgemaakt met Parmezaanse kaas en pompoen- of zonnebloempitten en een balsamico-dressing.
Koolraappuree met ei
Eenvoudige schotel van gestampte koolraap. Aangemaakt met wat roomboter en eventueel wat mosterd. Erop eieren en een fijn laagje kaas.. Niet te versmaden.
Omelet met radicchio (roodlof)
Een heerlijke lunch of eenvoudig avondmaal. Een omelet, dubbel geklapt en daartussen het bitterzoete van roodlof (oftewel radicchio).
Winterse groentenschotel
Verrukkelijke ovenschotel met plakken aardappel en flespompoen (butternut), met daartussen een laag subtiel bittere radicchio (roodlof). Maken! Smikkelen!
Wampanoag Sobaheg (stoof uit 1623)
Een oogstfeestmaal, helemaal in het seizoen, van de Wampanoag Indianen en Pilgrim Fathers anno 1623. Maïs, pompoen, bonen en aardperen zijn de hoofdingrediënten.
Pompoenbroodjes
Volgens een recept uit 1839 gemaakte pompoenbroodjes, of cakejes. Gemaakt van flespompoen (butternut squash), maismeel en gecondenseerde melk. Smaakt ouderwets lekker
Orzo-cavolo nero schotel
Goddelijk ovenschoteltje met orzo (kleine pasta) en palmkool (cavolo nero) of boerenkool en kaas. Betrekkelijk simpel te maken en ziet er ook nog mooi uit. Goed voor een koude winterdag.
Aardappelkoeken met yacon
Makkelijk en snel recept voor aardappelkoeken. Wij maakten ze met yacon, maar er kan natuurlijk van alles door worden gedaan.
Nederlandse yaconsoep
Nederlands vanwege de jenever, want yacon komt uit Zuid-Amerika. Uiterst smakelijke soep die een mooie balans treft met het zoete van dit knolgewas en een scheut jenever, croutons en peterselie,
