Koolrabisalade met verse koriander
Een zeer smakelijke salade met koolrabi met krokant gebakken sjalotringetjes, verse koriander en pinda’s (of pijnboompitten. Zou afkomstig zijn uit Thailand en Vietnam.
Een zeer smakelijke salade met koolrabi met krokant gebakken sjalotringetjes, verse koriander en pinda’s (of pijnboompitten. Zou afkomstig zijn uit Thailand en Vietnam.
Hortapita zegt het al: horta is van groen(ten) en pita is van brood. Een verrukkelijke groentetaart in Griekse stijl met wilde groenten, zoals zevenblad, paardenbloem, weegbree, brandneteltoppen, misschien brave hendrik, wat look-zonder-look. Noem maar op.
Uitstekend gerecht van pasta met asperges en wat rucola. Met een gepocheerd eitje er bovenop. Wat wil een mens nog meer in dit voorjaar?
Hummus hoeft niet alleen maar van kikkererwten te zijn. Deze is van (winter)wortels. Een heerlijke hummus met dezelfde kruiden als de “echte”.
Lekkere radicchio salade met kikkererwten en groene olijven. Afgemaakt met Parmezaanse kaas en pompoen- of zonnebloempitten en een balsamico-dressing.
Eenvoudige schotel van gestampte koolraap. Aangemaakt met wat roomboter en eventueel wat mosterd. Erop eieren en een fijn laagje kaas.. Niet te versmaden.
Een heerlijke lunch of eenvoudig avondmaal. Een omelet, dubbel geklapt en daartussen het bitterzoete van roodlof (oftewel radicchio).
Verrukkelijke ovenschotel met plakken aardappel en flespompoen (butternut), met daartussen een laag subtiel bittere radicchio (roodlof). Maken! Smikkelen!
Een oogstfeestmaal, helemaal in het seizoen, van de Wampanoag Indianen en Pilgrim Fathers anno 1623. Maïs, pompoen, bonen en aardperen zijn de hoofdingrediënten.
Volgens een recept uit 1839 gemaakte pompoenbroodjes, of cakejes. Gemaakt van flespompoen (butternut squash), maismeel en gecondenseerde melk. Smaakt ouderwets lekker
Goddelijk ovenschoteltje met orzo (kleine pasta) en palmkool (cavolo nero) of boerenkool en kaas. Betrekkelijk simpel te maken en ziet er ook nog mooi uit. Goed voor een koude winterdag.