Schorseneren met mimolette
Sublieme smaakcombinatie met weinig ingrediënten. Een heerlijk schorseneren-recept van een sterrenkok.
Sublieme smaakcombinatie met weinig ingrediënten. Een heerlijk schorseneren-recept van een sterrenkok.
Gebakken schorseneren zijn makkelijk te maken en erg lekker. En met gebakken aardappelen kan je er ook een eenpansmaaltijd van maken.
Met prei kan je veel variëren, met kerrie, met wortel, met krenten. En taart is altijd lekker. Dus hier een soort van basis preitaart met variatiemogelijkheden
Uitstekend smakende komkommersalade met een zoetzure dressing met daarover Parmezaanse kaas en gepofte pompoenpitten.
Precies wat de naam zegt: een pastasalade van penne met rucola en tomaat. En wat basilicumblad erdoor en Parmezaanse kaas erover. Eenvoudig, lekker, Italiaans.
Deze aardpeergratin lijkt wel als drie druppels water op een aardappelgratin. Maar uiteindelijk iets zoeter, dankzij de aardperen.
Frisse, stevige, smakelijke salade van koolrabi met een dressing van kerrie, gembersiroop en gefruite uitjes en dan natuurlijk geroosterde hazelnoten erdoor.
Een lekkere taart van courgette, tomaat en kruiden. En zes eieren. Eenvoudige voorbereiding, half uurtje bakken. Bijgerecht voor vier, lunch voor twee.
Officieel een bijgerecht van gebakken aardperen en verse paddenstoelen (oesterzwammen, shiitakes, eekhoorntjesbrood, champignons, eikhaas, enzovoorts), wat knoflook en peterselie. Maar ook goed als hoofdmaaltijd.
Zeekraal is lekker. Spitskool is lekker, de combinatie is nog lekkerder en dan nog met wat champignons en paprika. Serveer het met wat vis (kabeljauw, gerookte makreel) en rijst.
Een stevige puree van aardpeer en aardappel met wat knoflook. Goed bij wild of lever.
Heerlijke frisse salade van in dunne plakjes gesneden jonge worteltjes, met verse koriander en knoflook. Perfect voor hete zomeravonden.