Risotto met asperges
Risotto van asperges, met Hollandse garnalen en oude kaas.
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Risotto van asperges, met Hollandse garnalen en oude kaas.
Gschwellti Topinambur mit Käsemayonnaise, op zijn Zwitserduits gezegd.
Als je chips van aardappel kan maken, waarom dan niet van aardpeer? Wel opletten: opeens zijn ze donkerbruin of zelfs zwart.
Als je frites van aardappel kan maken, waarom dan niet van aardpeer?
Een uitzonderlijk lekkere quiche met salsifis (haverwortel, boksbaard, blauwe morgenster, kies maar een naam). Kan ook met schorseneren.
Een salade met nieuwe aardappeltjes. Hertshoornweegbree groeit als onkruid in de moestuin…..
Dit recept staat hier alleen omdat het de lekkerste guacamole is die er bestaat. Want avocado's verbouwen we niet.
Zelf augurken inmaken, wie doet dat nog? Er was een literatuurstudie in oude boeken voor nodig. Dit is het resultaat. Knackige augurken!
Caponata di Melanzane is een typisch Siciliaans vegetarisch gerecht, met aubergine, tomaten, uien, selderij olijven en kappertjes. Erg lekker bij witte vis, een stukje vlees of op een bruschetta (stukje geroosterd stokbrood) bij de borrel. Je eet de caponata nooit en te nimmer warm!
Gurgulion lijkt veel op ratatouille, met aubergine, courgette, paprika, tomaat en wat kruiden. Bijzonder smakelijk en echt iets voor augustus als alles er in overvloed is.
Deze heerlijke frittata is eigenlijk een verrijkte omelet, dus ei, ui, plakjes courgette en Parmezaanse kaas. Gewoon smullen tijdens de lunch.
Uitstekend gerecht voor het late voorjaar, de vroege zomer.