Lage temperatuur garing van vlees & gevogelte
Feit is dat je de temperatuur niet te hoog moet laten komen voor sappig vlees.
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Feit is dat je de temperatuur niet te hoog moet laten komen voor sappig vlees.
Stukken schorseneren met penne en tomaten, olijven en peterselie in een met Parmezaanse kaas bedekte ovenschotel. Dat is gewoon smullen.
Een dieprode risotto van arborio-rijst met rode bieten, wat salie en Parmezaanse kaas. Dat is smikkelen.
Ronduit lekkere vegetarische zuurkoolschotel met linzen, aardappel en prei. En een scheutje ketjap. Neem vastkokende (bruine) linzen.
Hollandse pot voor de winter. Naast de gebruikelijke ingrediënten wat korianderpoeder en gehakte peterselie.
Schorseneren met stukken tomaat, blokjes kaas en eroverheen sesamzaad en wat peterselie. Verrassend lekker!
Courgettesoep met wat stukjes paling. Dat is vet lekker. En anno 2021 gaat het weer wat beter met deze vis. Dus t kan weer.
Mooie mousse (puree) van knolselderij en peterselie. Fel groen en kruidig zoetig van smaak. Een fraai bijgerecht.
Simpele doch o zo lekker stoofpotje van koolraap, aardappel en prei. In een half uurtje gemaakt. Lekker wat grove mosterd erdoor.
Veel boerenkoolblad en aardappelen, een uitje en wat kruiderij vormen de basis voor de klassieke boerenkoolstamppot.