Salade van bonen, linzen en boeren- of palmkool
Zeer smakelijke salade, die uitstekend past op een grauwe dag in begin december. De kool staat net als de peterselie gewoon nog op het veld, de droogbonen zijn binnen, wat wil je nog meer?
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Zeer smakelijke salade, die uitstekend past op een grauwe dag in begin december. De kool staat net als de peterselie gewoon nog op het veld, de droogbonen zijn binnen, wat wil je nog meer?
Golabki is een traditioneel Pools gerecht. Koolbladeren worden gevuld met een mengsel van gehakt en gort. Juist gekruid, met voldoende knoflook, is dit een zeer smakelijk gerecht.
Smakelijke stamppot met bieten, spekjes en appel of yacon. Roer er wat fijngesneden salie door, verkruimel er wat fèta over en jummie, een heerlijk maal.
Uitermate smakelijke frittata van plakjes pompoen, aardappel en verse salie. Mooie en makkelijk te maken lunch of lichte hoofdmaaltijd.
Verrassend lekker recept en dat zonder ui en zonder knoflook. Maar wel met pastinaak, snijbiet, worstvlees en lekker wat Parmezaanse kaas.
Een robuust recept voor lams- of schapenlever. Met spekjes en rozemarijn of tijm. Smaakt uitstekend en lekker bij een pastinaakstamppot.
Makkelijke stamppot met pastinaak en rozemarijn. De ietwat weeïge pastinaak heeft altijd een tegenhanger nodig, zoals rozemarijn of tijm.
Het vergt wat voorbereidingstijd omdat spelt moet worden geweekt en bieten gekookt, maar daarna is het makkelijk te bereiden. En verrekte lekker!
Zeer smakelijk, snel en makkelijk te bereiden gerecht met verrukkelijke spitskool en, in dit geval, penne. Met mozarella en spekjes. Dat dan weel wel.
De doorlooptijd voor het maken van deze bijzondere taart met filodeeg is wel lang. Maar dan heb je ook wat. Een zeer smakelijke taart propvol aubergine en walnoten. En wat kaas en kruiden. Kortom, leuk voor een luie kookdag.
Heerlijke koude soep voor warme(re) zomeravonden. Wij hebben in dit geval Nieuw-Zeelandse spinazie gebruikt en dat was bijzonder lekker. Misschien daarom wel?
Bolletje meloenijs op een plakje zachte geitenkaas met een carpaccio van mango en wat geroosterde amandelsnippers. Een geweldig dessert!