Recepten
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Hortapita – Griekse taart met gemengd groen en feta
Hortapita zegt het al: horta is van groen(ten) en pita is van brood. Een verrukkelijke groentetaart in Griekse stijl met wilde groenten, zoals zevenblad, paardenbloem, weegbree, brandneteltoppen, misschien brave hendrik, wat look-zonder-look. Noem maar op.
Pasta met asperges en gepocheerd ei
Uitstekend gerecht van pasta met asperges en wat rucola. Met een gepocheerd eitje er bovenop. Wat wil een mens nog meer in dit voorjaar?
Pasta met paardenbloempesto en worstvlees
Een razend lekker gerecht van pasta met een pesto van paardenbloemblad en met rul gebakken worstvlees.
Wortelhummus
Hummus hoeft niet alleen maar van kikkererwten te zijn. Deze is van (winter)wortels. Een heerlijke hummus met dezelfde kruiden als de “echte”.
Radicchio salade met kikkererwten en olijven
Lekkere radicchio salade met kikkererwten en groene olijven. Afgemaakt met Parmezaanse kaas en pompoen- of zonnebloempitten en een balsamico-dressing.
Daslooksoep
Daslooksoep is een puik soepje op basis van aardappels en een scheut room. Een fikse hoeveelheid daslook erdoor draaien, dan is het werkelijk genieten!
Stamppot paardenbloem
Stamppotje paardenbloem is snel gemaakt van kruimige aardappelen, veel lekker vers paardenbloemblad een uitje en wat andere smaakmakers. Erg lekker.
Trifle van rabarber en yoghurt
Een trifle (Engels voor cake of koek met fruit en pudding of yoghurt) van rabarber met vaniliieyoghurt erop. Uiterst smakelijk voorjaarsgerecht.
Reibekuchen – aardappelkoekjes
Reibekuchen zijn aardappelkoekjes. Heel fijn geraspte aardappel en ui, met wat ei en bloem tot een beslag maken en dan bakken als drie-in-de-pan. Heerlijk met appelmoes of kruidenkwark.
Gestoofd paardenbloemblad
Paardenbloemblad als een verrukkelijk zachte spinazie. Een beetje gekruid met ras el hanout. Super!
