Wortel-courgetteschotel
Makkelijke en zeer smakelijke ovenschotel onder een dekentje van béchamel. Met courgette, wortels en prei. Plus natuurlijk knoflook, ui, salie.
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Makkelijke en zeer smakelijke ovenschotel onder een dekentje van béchamel. Met courgette, wortels en prei. Plus natuurlijk knoflook, ui, salie.
Het kan wild, zoals wij deden met zevenblad, of met spinazie of snijbiet. Deze koude avocadosoep is niet te versmaden. Met maïs en komkommer, iets voor hartje zomer en warme dagen!
Bijzonder taartje van aardappel, palmkool (cavolo nero) en taleggio, een zachte Italiaanse kaas. Een subtiele combinatie.
Deze curry met aardappel, spinazie (Nieuw-Zeelandse spinazie of snijbiet) en paddenstoelen is snel gemaakt en bijzonder smakelijk. Met wat basmatirijst en een lik mangochutney is het helemaal af.
Je hebt landwier in de tuin of niet. Dus aan de hand van Smaakvrienden Groenten deze risotto gemaakt met tuinbonen, landwier en scallops (kleine coquilles St Jacques). Uiterst smakelijk.
Zaalouk is een verrukkelijk Marokkaans gerecht van aubergine en tomaat. En wat peterselie en koriander. Niet te versmaden!
Een eenvoudig en snel te maken Indiase curry met mungbonen of rode linzen en slangkalebas.
Komkommer zoetzuur inmaken is nog makkelijker dan augurken. Snijd ze in staven of reepjes en doe er kruiden bij en zoetzure azijn (azijn met suiker).
Als de vogels vinden dat ze rijp zijn, moet je ze snel plukken. Twee smakelijke jamrecepten van de appel- of aroniabes of gewoon aronia.
Courgette met gesnipperde rode ui en een dressing van goede olijfolie, citroensap en geperste knoflook. Daarover de geroosterde pijbnboompitten. Hoe simpel en lekker kan het zijn?
Oerkoken boven open vuur. Of op het fornuis. Van-kop-tot-kont eten we ook de schapentongen. Het bereiden van deze soep duurt wel eventjes, maar het resultaat mag er zijn!
Eenvoudige en smakelijke salade van boter- of reuzebonen, rode ui, olijfolie en makreel.