Radicchio roerbak met salami
Eenvoudige maar o zo smakelijk roerbakgerecht van radicchio (roodlof) met aardappelen en heuse Hongaarse salami.
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Eenvoudige maar o zo smakelijk roerbakgerecht van radicchio (roodlof) met aardappelen en heuse Hongaarse salami.
Een uitstekende ‘salsa verde’ van wilde groenten en kruiden. Zoals brandneteltoppen, zuring, paardenbloemblad en nog vier meer.
Neem wat harde tarwe (durum of semola) en een fikse hoeveelheid daslook. Met wat ei en peper en zout maken we daar ballen van. Knoedels. Nockerl. Knödel. Klöße. Duits dus.
Heerlijke gratin van jong brandnetelblad, daslook en wat prei op een laag aardappel en met geraspte kaas.
Panna cotta met kastanjepuree, krokante hazelnoot erover met een druppeltje grappa. Een prachtig en onweerstaanbaar dessert!
Uitstekende perentaart. Een met peer gevulde bodem onder een deken van chocolade met wat kaneel. Lekker fris. Zeker met een lepel vanille-ijs.
Verrukkelijk traditionele soep van boterbonen, spek en chorizo uit de omgeving van Segovia, midden Spanje.
Aardperen op zijn authentiek Italiaans: gestoofd met tomaten en ui en peterselie. Lekker.
Uitstekende risotto, helemaal in het seizoen met daslook en zeevruchten. En saffraan!
Een puike winterse stoof van raapjes, pastinaak, wortel, aardappel en, zo kort na de slachtmaand, braadworst.
Eenvoudig te maken en o zo lekkere soep van geroosterde knolselderijblokjes met wat knoflook en tijm.
Crème caramel klinkt chique. Het is een betrekkelijk eenvoudig te maken klassiek recept. Melk, suiker en eieren. En een vanillestokje. Een lekker zoetje na een goede maaltijd.