Pasta met venkel
Korte pasta met venkel in dunne reepjes, met dragon en pijnboompitten. Oké, en sjalot en wat knoflook en kaas erover. Heerlijk!
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Korte pasta met venkel in dunne reepjes, met dragon en pijnboompitten. Oké, en sjalot en wat knoflook en kaas erover. Heerlijk!
Het ziet er niet uit, maar smaakt uitstekend. Dit vegetarisch – zelfs veganistisch – gerecht van quinoa, linzen, snijbiet en paddenstoelen.
Kastanjeboleten zijn veelvoorkomend in Nederland. Pluk ze en maak er in een mum van tijd een lekkere pastasaus van.
Zeer smakelijk van origine Grieks gerecht met (schapen-)gehakt en aubergine. Een uurtje of twee bereidingstijd, dat dan weer wel. Maar dan heb je ook wat.
Rode jam, gemaakt van de vruchten van de gele kornoelje. Met wat appel, gember, citroensap. Het is wat werk, maar dan heb je ook wat lekkers.
Smakelijke taart, gevuld met een stevig mengsel van courgette, prei, walnoten en natuurlijk de ui, knoflook en kaas. En snijbietstengel.
Een snelle doch voedzame maaltijd van sperziebonen, paprika, ui en knoflook en couscous. Met râs al hânout erdoor en wat pijnboompitten er over.
Koude soep van courgette voor de warme zomeravond. Of voor lunch. Op basis van yoghurt of kefir.
Een makkelijk en praktisch gerecht: aardappelkoekjes met knopkruid. Eigenlijk rösti met knopkruid erdoor. Erg smakelijk en bovendien gezond.
Ach, waarom geen voorgerecht van groen uit de moestuin èn groen dat in onze Eetbare Siertuin in het wild voorkomt? Een feestje van smaken.
Heerlijke paté van courgette en kwark, gekruid met basilicum en majoraan en middenin een laagje spinazie of snijbiet of ander spinazie-achtig groen.