Pannacotta
Het puddinkje is vrij zoet en daar hoort wat tegenover te staan. Bijvoorbeeld rode bessensaus of espressosiroop.
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Het puddinkje is vrij zoet en daar hoort wat tegenover te staan. Bijvoorbeeld rode bessensaus of espressosiroop.
Warme meloenparten, zelfgemaakte gember siroop en fijngehakte munt.
Een standaard recept, waarvoor de Volkskrant eigenlijk niet de credits behoeft.
Klassiek dessert-recept, waarbij de verhouding eigeel-melk de uiteindelijke dikte van de crème bepaalt.
Een oud-Hollands dessert dat smaakt naar wentelteefjes, volgens Bram.
Lekkere en voedzame salade van verschillende soorten bonen naar keus. En meer, natuurlijk.
Curieuze combinatie van pasta, boerenkool, ingelegde citroen en râs el hânout. En het smaakt uitstekend!
Eigenlijk heel klassiek: erwtensoep koken met varkenspoten en die later plukken en het vlees terug in de soep. Heel lekker bovendien.
Velen van ons snijden kop en kont van een ui en beginnen dan te snijden of hakken. Dat wordt tranen plengen. Zo is een ui zonder veel tranen het makkelijkst klein te krijgen.
Verrassend lekkere taart van dunne plakken knolselderij. Misschien koud nog lekkerder.
Uitmuntend smakende kastanjesoep die er ook nog feestelijk uitziet. En niet moeilijk om te maken.
Dank zij de zelfgemaakte butterscotchsaus! Een ontzettend zoete appeltaart waarbij men de vingers aflikt.