Bonenbrownies
Bownie gemaakt van heel goede chocolade en bonen i.p.v. bloem/meel. Bijzonder en uitmuntend van smaak.
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Bownie gemaakt van heel goede chocolade en bonen i.p.v. bloem/meel. Bijzonder en uitmuntend van smaak.
Slow cooking. Traditioneel Spaans recept voor de Paasweek. Een stoofpot van kikkererwten, stokvis (bakkeljauw) en snijbiet of spinazie. Makkelijk te maken en erg smakelijk.
Chili zonder bonen maar met linzen en kikkererwten. En nog veel meer. Dit gerecht leent zich (ook) uitstekend voor oerkoken, met een pot boven open vuur.
Spek en bonen, en wat kruiden. Puike soep van kievitsbonen, die op zijn Italiaans (fagioli borlotto) nog lekkerder klinkt.
Een heerlijke spinazietaart – of met brave hendrik, of met snijbiet. Verse spinazie uit eigen tuin. Eenvoudig te maken, maar het duurt al met al wel even.
Hopscheuten zijn uit. Hoptoppen zijn meer voorhanden dan de scheuten en ontzettend lekker. In Italië weten ze wat je er mee kan.
Chinees recept van gewokte varkenslever met spinazie. Erg lekker, vinden we zelf.
De naam verraad al wat de hoofdingrediënten zijn. En aan kruiderij: groene peper, komijn, koriander, rode ui en knoflook. Erg smakelijk vond iedereen min één.
Het heet rabarberjalouzie, maar het is dus een eenvoudig te maken en erg lekker rabarbergebak(je). En jaloezie heet het omdat er sneden in worden gemaakt, de stroken doen denken aan zonwering.
Groenten frituren in een pittig beslag van kikkererwtenmeel. Bijzonder smakelijk en eens iets heel anders. Wij gebruikten aren van brave hendrik en repen shiitakes.