Makreelfilets met kruisbessensaus
Hoe bijzonder lekker iets eenvoudigs kan zijn. De vette makreel met de wat zurige kruisbessensaus. Heerlijk.
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Hoe bijzonder lekker iets eenvoudigs kan zijn. De vette makreel met de wat zurige kruisbessensaus. Heerlijk.
Een lekkere, simpele kruisbessentaart. Wat moeten we nog meer zeggen? Maken deze taart!
Smaakvolle quiche van allerlei uit de moestuin: kleine courgettes met bloem, snijbiet, peultjes, erwtjes. Met beslag van ei en ricotta.
Deze frittata is een niet te versmaden lunchgerecht van courgette, tijm, basilicum en natuurlijk met eieren.
Mits je alle spullen in huis hebt, is dit een betrekkelijk makkelijk te maken en erg lekkere aardbeientaart. IJskoud de lekkerste.
Betrekkelijk eenvoudig te maken en ontzettend lekkere variant op de klassieke clafoutis met kersen. Maar nu met rabarber.
Uiterst smakelijk groentegerecht met vis: lamsoor met ras al hanout. Snel te maken.
Erg lekker en makkelijk te maken rabarberdessert. Zeker voor wie van kardemom houdt. Jummie.
Penne met stridolo. Zo noemen de Italianen de scheuten van de blaassilene. Een vaste plant; een groente die o.i. in meer moestuinen mag staan. Dit is een heerlijk gerecht.
Het is nu bijna een jaar geleden dat enkele culinaire schrijvers en bloggers in een grote keuken in Vleuten bijeen kwamen om de ideale aspergebereiding te onderzoeken.
Een puike schotel van zuurkool, spek en bonen en nog wat kleinigheden, zoals tijm en wat ui, die de smaak afronden.
Een blijvertje is deze quiche van broccoli en mosterd. Dat weten we nu al. De dag erna, koud, nòg lekkerder.