Ossobuco met vanille en chocolade
Uitzonderlijk smakelijk gerecht van kalfsschenkels, gestoofd in wijn, rum met vanille, rozijnen. En vooral: met mooie chocolade.Verrassend en niet eens heel moeilijk te maken.
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Uitzonderlijk smakelijk gerecht van kalfsschenkels, gestoofd in wijn, rum met vanille, rozijnen. En vooral: met mooie chocolade.Verrassend en niet eens heel moeilijk te maken.
Héééél apart, zo mag je het wel noemen. Een zoete soep van mungbonen. Heel erg Chinees en, eens u de smaak heeft geaccepteerd, best lekker. Als dessert.
Mayonaise – met of van? – pure chocolade. Gaat uitstekend bij zachte witte vis of vleesgerechten.
Een dressing met pure chocolade over geroosterde pompoen, koolraap, pastinaak, knolselderij, wortel. En dat met wat mozzarella en rucola…. Wow!
Iets aparts: Mexicaanse, dikke chocoladedrank, op basis van maïsmeel. Stevig en lekker na een fikse schaatstocht of wandeling door hagel, sneeuw en ijzel.
Zeer smakelijke en betrekkelijk eenvoudig te maken cake of taart met dadels en een vleug nootmuskaat.
Een kunstwerkje, deze tarte tatin met rechtop gezette stukjes prei. Een slecht recept van ELLE Eten (plagiaat?) en een goed Frans recept. Maar, dan heeft u ook een mooi en lekker eindresultaat.
Vaak vlees eten is om meer redenen niet goed. Maar àls, dan… bijvoorbeeld deze ribkarbonades van Bonte Bentheimers. Gegaard met appel en in witte wijn. Puik!
Verrukkelijke, niet machtige en betrekkelijk eenvoudig te maken taart van tamme kastanjes. Met een bolletje mango-ijs is het helemaal niet te versmaden.
Snel en eenvoudig: zuurkool met wat dadels en walnoten. En evt. wat kipfilet of seitan. Ongebruikelijk maar smakelijk. Dankzij het boek Smaakvrienden.
Schapenhart, zeker die van heideschapen, is uitstekend van smaak en textuur. Raar dat we het vrijwel nooit eten. Een eenvoudig recept met zuurkool.
Product van de evolutie: schorseneerstaafjes geschikt over een taartbodem en ingebed in een mengsel met hazelnoten. Erg lekker.