Chocolademousse (reepjesvla)
Reepjesvla is de naam die de familie Metz heeft gegeven aan chocolademousse met eiwit en zonder room.
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Reepjesvla is de naam die de familie Metz heeft gegeven aan chocolademousse met eiwit en zonder room.
Het doppen van de kapucijners duurt even, maar daarna is het genieten. Gestoofd met sla en – in ons geval – een paar grote garnalen erop.
Spaghetti met een traditionele saus gebaseerd op spek, tomaten en wat rode peper. Voor ons een maal met een verhaal. De een beweert dat het uit de plaats Amatrice komt, waar spek, tomaten en peper het hele jaar door rijkelijk beschikbaar zijn, de ander zegt uit Orvieto. Beide plaatsen liggen bij Rome.
Eenvoudige en heerlijk frisse salade van koolrabi, komkommer en aardappel. En nog wat…
Razend lekkere, vegetarische “paté” van courgette en heel veel kruiden: peterselie, kervel, dragon, salie, rozemarijn,Chinese biesloo, munt, enfin, noem maar op. Jummie!
Geschaafde venkel, blokjes tomaat, verse erwtjes en peultjes en nieuw ratte d’Ardeche. Een razend lekkere salade.
Makkelijke en lekkere salade van couscous of fijne bulgur met tomatenpuree, munt, peterselie, bosui en citroensap. Van Gulsen.
Stoofpot van lams- of schapenvlees met Noord-Afrikaanse kruiden en courgette. Erg lekker, al zeggen we het zelf.
Wat te doen met al die snijbietstengels? Dit keer in een hartige taart met wat groene paprika, rozijnen en vadouvan-kruiden. Zeer geslaagd.
Een snelle vegetarische salade van koolrabi en peultjes. En lupinebonen als u die heeft. Lekker met wat in bouillon gekookte bulgur. Of rijst.
Snijbiet op zijn Chinees. Met noedels, sojasaus en het rode pepertje. Makkelijk en lekker. (Vinden wij.)
Blokjes verse tonijn gestoofd in ui en paprika. En wat kappertjes. En wat tomaat. Heel erg lekker, met grof brood.