Appel tarte tatin
De "omgekeerde taart" met gekaramelliseerde appels en een top – oh, nee: bodem – van bladerdeeg.
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
De "omgekeerde taart" met gekaramelliseerde appels en een top – oh, nee: bodem – van bladerdeeg.
De klassieke witlofsla een tikje anders, met appel en "a touch of" laos.
Volgens mij is dit wat ze in Luxemburg stoffi noemen: dikker dan kwark, kaasachtig. In Nederland ook wel bekend als hangop.
Hollandaisesaus heeft iets van mayonaise. Daarbij klop je eidooiers met olie (en wat mosterd en/of azijn en/of….) Voor deze saus … Lees meer
Twee verschillende bereidingswijzen voor hartige taart deeg. Geschikt voor elk soort vulling.
Quiche met aardpeer, winterwortel en chorizo. En peterselie. Verrekte lekker, al zeggen we het zelf.
Verrekte lekker soepje van tamme kastanjes met wat fond, wijn en port. Te serveren als een cappucino.
Makreel uit de oven, gevuld met een mengsel van ei, kaas, citroen, mosterd en peterselie. Verrassend!
Risotto zonder rijst, maar met kleine stukjes aardappel. Bijzonder en uiteraard smakelijk. Handig voor degenen met een mandoline.
Gekruid stuk buikspek van het varken, langzaam gegaard in de oven. Verdraaid lekker en goed bij winterse kost.
Lekkere ovenschotel met lams- of schaapsgehakt. Erover een laag pastinaakpuree die op Indiase wijze is gekruid. Heel Brits, toch?