Recepten
Héééél veel groenten. Recepten vind je per groentesoort, want voor de ware moestuinier is de groente die zij of hij oogst leidend voor hetgeen er wordt bereid. Toch? Maar we zijn geen vegetariërs.
Eieren in een cocotte met zuring
Eenvoudig doch apart gerechtje van ei met zuring. Verrassend en lekker. Cocottes zijn aardewerk bakjes. Ovenbestendig.
Hachee
Ja, ja, een Oud-Hollandsch maal.
Mierikswortel inmaken
Inmaken van mierikswortel in potjes geschiedt zonder verhitting. Een keukenmachine is handig en vooral: goed ventileren!
Polenta
Dit is een basisrecept. Er zijn talloze variaties mogelijk: met Parmezaanse kaas, met gorgonzola, met kruiden als tijm, rozemarijn, enz.
Limoncello
Limoncello is eenvoudig zelf te maken, en al helemaal als je uit Italië of Spanje literflessem 95% alcohol meeneemt uit de supermarkt.
Mojama met appel (tapa)
Gebakken appel met gedroogde tonijn. Heerlijke spaanse tapa.
Schorseneren met hazelnootsaus
Een prachtige combinatie van stukken gekookte schorseneren in een saus van gemalen hazelnoten. Erg lekker en het ziet er ook nog eens bijzonder uit.
Varkenshals zoetzuur Italiaans
Zoetzuur is niet alleen Chinees. Ook Italiaans: varkenshals of procureur langzaam gegaard in een zoetzure saus van rode wijnazijn, witte wijn en suiker.
Appelmoes met rozenwater
Appelcompote met vanille en rozenwater. Daarop citroenyoghurt. Naar verluidt een recept uit de Joodse keuken, maar voor iedereen lekker.
Echoput-hazepeper
Verdraaid lekker: hazepeper met roquefort, volgens een beproefd recept van De Echoput. Maar of dat marineren nu echt noodzakelijk is?