Fritto Mallorquin
Zeer smakelijk gerecht met lever, gefrituurde blokjes aardappel, venkel, paprika of Spaanse peper, ui en behoorlijk wat knoflook. (Kan ook nog met hart en long.)
Zeer smakelijk gerecht met lever, gefrituurde blokjes aardappel, venkel, paprika of Spaanse peper, ui en behoorlijk wat knoflook. (Kan ook nog met hart en long.)
Het is wat de titel zegt, een aardappelpuree, daarop palmkool en daarop een mooie plak lever gegaard in wat balsamico en een klein scheutje room.
Stukken schapenlever door de kruiden halen, deze een half uur laten intrekken en dan braden in een tomaten-ui mengsel. Op zijn Indiaas en zeer smakelijk.
Blokjes schapenlever op de wijze zoals op Sri Lanka of in Tamil Nadu, in een heerlijke massala saus met vooral veel kruiden.
Lever en courgette zijn een niet voor de hand liggende combinatie. Dit is echter een mooi en niet te ingewikkeld gerecht dat wij met schapenlever maakten.
Zuurkool met wat spekjes en blokken lever van varken of lam (of rund), Het is erg lekker en zonder aardappels, rijst of pasta.
Betrekkelijk eenvoudig en zeer smakelijk gerecht van nieren, ui, knoflook en gekookte en gesneden artisjokharten.
Nieren, lamsnieren, goed bereid zijn niet te versmaden. Dit eenvoudige recept is snel te maken en erg lekker.
Gebakken plakken schapenlever met een kruidige tomaten-uiensaus en een lepel zure room.
Een robuust recept voor lams- of schapenlever. Met spekjes en rozemarijn of tijm. Smaakt uitstekend en lekker bij een pastinaakstamppot.
Smaakvolle Indiase curry met de ballen van lammeren. Er is helemaal niets mis met het eten van testikels, alleen wij zijn het hier, in de Lage Landen niet gewend. De gasten van het inmiddels gesloten restaurant De Gulle Waard weten wel beter.
Bitter en zoet, dat gaat mooi samen in deze roerbak van groenlof, yacon (appelwortel) en runderlever. Afgemaakt met een beetje sojasaus.